Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çiftçilere ahır ve damızlık hayvan desteği 

Çiftçilere ahır ve damızlık hayvan desteği

Tarım Bakanlığı ile Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nün işbirliği ile uygulanan 'Kırsal Alanda Destek Projesi' kapsamında Tohma Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne süt sığırcılığı desteği verilecek. 50 aileye, ahır yapmaları için 550 bin TL tutarında kaynak aktarıldı. Ayrıca her aileye 4 gebe düve dağıtılacak.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Nebi Tepe, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne sundukları 'Ortaklar Mülkiyetinde 200 Baş Süt Sığırcılığı Projesi' hakkında bilgi verdi. Proje kapsamında merkeze bağlı Tohma Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne süt sığırcılığı desteği verilmesinin 2010 yılı itibari ile programa alındığını bildiren Tepe, proje kapsamında toplamda 2 milyon lira destek sağlanacağını söyledi.

2011 yılında yapımına başlanan işletme binası ve ahır yapımlarının kış şartları nedeniyle yeni tamamlandığını kaydeden Tepe, "Proje kapsamında ahır yapımı için 50 aileye 550 bin lira tutarında kaynak aktarılmıştır. Ayrıca her aileye 4 baş gebe düve olmak üzere 200 baş süt sığırı ihale usulü ile önümüzdeki günlerde alınacaktır." dedi.

Projeyle sosyo ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan, kırsal alanda yaşayan vatandaşların hayvansal üretim yapabilmelerini amaçladıklarını belirten Tepe, ailelerin aldıkları hayvanların ücretini ve ahır yapımı için aktarılan tutarı ilk iki yıl ödemesiz, sonraki altı yıl altı eşit taksit şeklinde sıfır faiz ile ödeyeceklerini bildirdi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
23.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Çiftçilere ahır ve damızlık hayvan desteği
Link: Çiftçilere ahır ve damızlık hayvan desteği




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız