Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Öğrencilere  

Öğrencilere 'İnci Kefali’ Eğitimi 

VAN (İHA) - Van Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, üreme döneminde avlanması yasak olan inci kefali balığı ve uygulanan yasağın önemini köy okullarını gezerek öğrencilere anlatıyor.
İnci Kefali Balığı Köy Okullarında Anlatılacak 

Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner; 
“Van Gölü’ne Sınırı Olan Tüm Köylerde Eğitim Çalışmamızı Sürdüreceğiz” 
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünler Fakültesi’nin destekleri ile köy okullarındaki öğrencilere yönelik bir eğitim programı başlattı. İlkini bugün Van merkeze bağlı Yeşilsu Akşan Yapı İlköğretim Okulu’nda başlatılan eğitim programı kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, öğrencilere Van Gölü’nün sodalı suyunda yaşayan inci kefali balığının üreme dönemine girmesi dolayısıyla yaklaşık 3 ay sürecek olan avlanma yasayı ile bilgiler verildi.

Slayt gösterisi yardımı ile dünyada sadece Van Gölü'nün sodalı suyunda yaşayabilen endemik tür olan inci kefali balığı, üreme alanı olan akarsu ve dere yataklarına göç etmeye başlaması nedeniyle uygulanan yasağı Altuner, inci kefali balığının ilin ekonomisine katkısı, av yasağının nedeni ve önemi ile balıkların üreme göçü hakkında bilgiler verdi. Öğrencilere, inci kefali balığını avlayanları, satanları ve alanları görmeleri halinde arayacakları telefon numaralar hakkında da bilgi veren Altuner, “Her yıl olduğu gibi bu yılda avlanma yasağı döneminde aldığımız polisiye tedbirlerin yanı sıra eğitim faaliyetlerine de başladık.

Bu kapsamda Milli Eğitim Müdürlüğü ve Su Ürünleri Fakültesi ile ortaklaşa Van Gölü’ne sahili bulunan tüm köylerimizde bu eğitim çalışmasını yürüteceğiz. Ziraat mühendisi arkadaşlarımız köy köy dolaşarak inci kefali balığı ve üreme döneminde uygulanan av yasağı dönemini önemini çocuklarımıza anlatacaklar. Çünkü bunlar geleceğimizin büyükleri. Bugün çocuk diye baktıklarımız 15-20 yıl sonra belki bölgenin idarecileri veya balıkçıları olacaklar. Bunun için inci kefali balığının önemini mutlaka şimdiden anlatmalıyız” ifadelerini kullandı. (İHA)

Ekleme Tarihi
23.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Öğrencilere İnci Kefali Eğitimi
Link: Öğrencilere 'İnci Kefali’ Eğitimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız