Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Antalya, Çiçek Festivali’ne hazırlanıyor 

Antalya, Çiçek Festivali’ne hazırlanıyor

ANTALYA (CİHAN)- Antalya bu yıl 8’incisi düzenlenecek Çiçek Festivali’ne hazırlanıyor. 2016 yılında ‘Çiçek ve çocuk’ temalı EXPO’ya ev sahipliği yapacak Antalya’da 25-27 Mayıs’ta Çiçek Festivali düzenlenecek.
 
Festival Düzenleme Komitesi Başkanı Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak ile Agoras Fuarcılık Genel Müdürü Mehmet Dükkancı, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’ı ziyaret ederek 25-27 Mayıs’ta düzenlenecek 8. Çiçek Festivali’ne davet etti.

Çiçek Festivali’nin EXPO 2016’nın tanıtımı için iyi bir fırsat olacağını kaydeden Vali Altıparmak, festivale halkın katılımının sağlanmasını istedi. Altıparmak, EXPO yasasının haziran ayında çıkacağını bildirerek, başta üniversite olmak üzere kurum ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını ve hazırlıklarını hızlandırması gerektiğini kaydetti.

Japonya’da katıldığı Güller ve Bahçe Fuarı ve nisan ayında Hollanda’da açılan Venlo 2012 Floriade Botanik Fuarı izlenimlerini de paylaşan Altıparmak, çiçek ve çocuk temalı EXPO’nun Antalya’nın çehresini değiştireceğini söyledi. Çiçek Festivali Düzenleme Komitesi, Çiçek Festivali’nde hangi aktivitelerin yer aldığını Vali Altıparmak’a anlattı.


100 BİN DAL ÇİÇEK DAĞITILACAK


Festival düzenleme komitesi üyeleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı da ziyaret etti. Festivalin 2016’da yapılacak çiçek ve çocuk temalı EXPO’ya hazırlık niteliğinde olacağını söyleyen Ali Çandır, festivalde Antalya'nın simgelerinden Kalekapısı'ndaki Saat Kulesi'nin orijinal boyutlarına yakın ölçüde 1 milyon dal çiçek kullanılarak benzerinin yapılacağını kaydetti.

Çandır, “Saat Kulesi'nin yapımına başta gençler ve çocuklar olmak üzere tüm vatandaşlar katılabilecek.” dedi. Osman Bağdatlıoğlu, Mustafa Akaydın’ı Çiçek Festivali’ne davet ederken, cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak sahnede öğrencilerin ve çocukların çeşitli gösteri ve şarkılar seslendireceğini aktardı. Bağdatlıoğlu, “Bu yılki kortej ise EXPO 2016 yürüyüşü olarak Büyükşehir Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürecek. Yürüyüşte halka 100 bin dal çiçek dağıtılacak. Festival kapsamında çiçek tasarım ustaları en güzel buketi yapmak için yarışacak.” diye konuştu. Mustafa Akaydın, Çiçek Festivali’nin Antalya’ya ayrı bir renk kattığını ifade ederken, bu yıl 8’incisi düzenlenecek festivalin hayırlı olmasını diledi. Akaydın, Çiçek Festivali’ne katılmak istediğini söyledi.
Festival komitesi, Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz’ı da ziyaret ederek, 8. Çiçek Festivali’ne davet etti. Komite üyeleri, Çiçek Festivali’yle ilgili Yılmaz’a bilgi verirken, Yılmaz, dünyanın en güzel şehirlerinden olan Antalya’nın bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapmasının mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

ÇOCUKLAR, 1 MİLYON DAL ÇİÇEKLE SAAT KULESİ YAPACAK

8. Çiçek Festivali’nde festivalde öne çıkacak en önemli unsur EXPO 2016 Antalya olacak. EXPO’nun halka ve çocuklara anlatılacağı festival kapsamında, Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan ekrandan EXPO 2016 Antalya tanıtım filmi izlettiriliyor. İlki geçen yılki festival bünyesinde yapılan Kesme Çiçek Sektörleri Çalıştayı'nın ikincisi, ATSO'da 25 Mayıs Cuma günü düzenlenecek. Çalıştayda kesme çiçeğin üretimi, dağıtımı ve satışına ilişkin konular, sorun ve çözüm yolları ele alınacak. Festivalde Antalya'nın simgelerinden Kalekapısı'ndaki Saat Kulesi'nin orijinal boyutlarına yakın ölçüde 1 milyon dal çiçek kullanılarak benzeri yapılacak. Festival süresince yapımı devam edecek Saat Kulesi'nin yapımına başta gençler ve çocuklar olmak üzere tüm vatandaşlar katılabilecek. Cumhuriyet Meydanı’nda Anadolu endemik bitkiler fotoğraf sergisi açılacak. Cumhuriyet Meydanı’nda EXPO 2016 Antalya için kurulacak dev bahçede kullanılacak çeşitli ağaç ve bitkilerin peyzaj düzenlemelerine ilişkin sergi de olacak.

        Festivalin iki gününde saat 16.00 ile 21.00 arasında Cumhuriyet Meydanı’nda kurulacak sahnede çeşitli okulların öğrencileri, amatör genç seslerin müzik, halk oyunu ve dans gösterileri yapılacak. Palyaçolar da etkinliğe renk katacak. Bu yılki kortej ise EXPO 2016 yürüyüşü olarak Büyükşehir Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürecek. Yürüyüşte halka 100 bin dal çiçek dağıtılacak. Festival kapsamında çiçek tasarım ustaları en güzel buketi yapmak için yarışacak.
CİHAN

Ekleme Tarihi
24.05.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Antalya, Çiçek Festivali’ne hazırlanıyor,expo
Link: Antalya, Çiçek Festivali’ne hazırlanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız