Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İlknur Denizli’den EXPO atağı 

İlknur Denizli’den EXPO atağı

Kente yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken AK Parti Milletvekili İlknur Denizli, dünyanın ilgisini İzmir’e çekmek için iki önemli konuda daha çaba harcıyor. Çeşme’de düzenlenen Süt Zirvesi’ne Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’le birlikte katılan ve 2016’daki Dünya Süt Kongresi’nin İzmir’de yapılması konusunda Dünya Sütçülük Federasyonu Başkanı Richard Doyle ile fikir alışverişinde bulunan Denizli, İstanbul’da başlayan ve 2 gün sürecek olan dünyanın çeşitli ülkelerinden 300’ü aşkın parlamenterin katıldığı Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı'nda EXPO 2020 standı açılmasını sağladı.


İzmir Milletvekili Denizli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın ev sahibi olduğu konferansı İzmir’in EXPO adaylığı için fırsata dönüştürdü.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 300’ü aşkın etkin parlamenterin katılacağı 2 günlük organizasyonu İzmir’in EXPO 2020 adaylığı için lobi fırsatı olarak değerlendiren ve konferansın yapılacağı Hilton Oteli’nde EXPO standı açılmasını sağlayan Denizli, çoğunluğu BİE delegesi BM Üyesi ülkelerin parlamenterlerine 2 gün boyunca İzmir’i anlatmak için toplantı boyunca İstanbul’da olacak.

TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu üyesi olarak uluslararası dev organizasyonun hazırlık sürecinde de görev alan Denizli, “Tüm çabamız geleceğin dünyasında İzmir’e daha itibarlı bir yer bulmak için” diye başladığı sözlerini şöyle sürdürdü: "Kuşkusuz ki EXPO 2020 İzmir’in yakaladığı tarihi bir fırsattır. Sayın Başbakanımızın ve hükümetimizin dünyanın en büyük fuarı EXPO’yu İzmir’e kazandırmak için ortaya koyduğu kararlılık İzmirli hemşerilerimiz tarafından da takdirle karşılanmaktadır.

Kentimizi hem 2015’te hem de 2020’de EXPO’ya aday gösteren siyasi iradenin bir parçası ve İzmir’in milletvekili olarak hazırlık sürecinde bulunduğum bu önemli organizasyonu kentimiz adına bir fırsat olarak görüyorum. Tamamı Birleşmiş Milletler Üyesi ve çoğunluğu EXPO yarışında oy kullanacak olan ülkelerin parlamenterlerinin katılacağı bu önemli toplantı İzmir’in tanıtımı için kaçırılmaması gereken bir fırsattı. Kentimiz adına bu önemli fırsatı değerlendirdiğimizi düşünüyorum.”

Çeşme’deki Ulusal Süt Konferansı’nın önemli olduğunu, ancak asıl önemli olanın 2016’daki Dünya Süt Zirvesi’nin İzmir’de yapılması olduğunu ifade eden Denizli, “Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker’le yaptığımız istişare sonucu 2016’daki Dünya Süt Zirvesi’nin ülkemizde yapılması konusunda görüş birliğine vardık. Bu dev organizasyonun da İzmir’de yapılması konusuna Sayın Bakan Mehdi Eker sıcak bakıyor.

Ancak kentimizin başta en az 3 bin kişilik bir kongre salonu olmak üzere çeşitli eksiklerinin giderilmesi ve bu konuda ciddi bir lobi faaliyeti yapılması şart. Kendi adıma bugünden itibaren Dünya Süt Zirvesi’nin İzmir’de yapılması için çalışmalara başladım. Tabi ki uluslararası dev organizasyonlara ev sahipliği yapmaya hazırlanan İzmir’de başta sivil toplum örgütleri olmak üzere herkesin böylesine önemli hedeflere kilitlenmesi gerekiyor.” diye belirtti. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
24.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: İlknur Denizli’den EXPO atağı
Link: İlknur Denizli’den EXPO atağı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız