Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Destan, işgücüne güveniyor

Firmanın tesisi, günlük 120 ton çay işleme kapasitesine sahip.


GİRESUN - Eynesil’deki bahçelerinde yetişen çayı satmakta zorlanan üreticilerin bir araya gelerek kurduğu farikada oluşan çay markası Destan, işgücüne güveniyor. Bundan 24 yıl önce, 17 üretici tarafından kurulan Amber Çay Sanayi, Destan ve Eynesil markası ile damak tadına önem veren tiryakilere ulaşıyor. Giresun’un Eynesil ilçesindeki üreticiler, 1960 yılında çay üretmeye başladı. Ancak yeşil çay yapraklarını satmakta zorlanan üreticiler, fabrika kurmaya karar verdi. Çay bahçesi bulunan 17 üretici, 1988 yılında Amber Çay fabrikasını faaliyete geçirdi. İlk kurulduğu dönemde günlük 20 ton yaş çay işleme kapasitesine sahip olan tesis, bugün itibarıyla günlük 120 ton çay işleme kapasitesine sahip oldu.

Amber Çay Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kara, kendi bahçelerinde özenle yetiştirdikleri yeşil çayları, fabrikalarında işlediklerini belirterek, şu anda 70 ortak ile faaliyetlerinin sürdüğünü hatırlattı. Bu yıl içinde butik çay üretmeye karar verdiklerinin altını çizen Kara, “Türkiye’de birçok firma standart siyah çay üretiyor ve kalite gittikçe düşüyor. Geleceğe daha emin adımlarla ilerleyebilmek için kendimizi bir yol ayrımında bulduk. Bu yol ayrımında ya diğer firmalar gibi normal siyah çay üretimi yapacağız ya da butik ürünler yapacağız. Biz bu sektörde bir farklılık yaratabilmek amacıyla ikinci yolu seçtik ve fabrikamızı yeniden dizayn ettik” şeklinde bilgi verdi.

Giresun’da yetişen çay yaprağının en az fındıkları kadar kaliteli olduğuna işaret eden Kara, “İlimizde bulunan çay yapraklarının Rize’ye göre güneş görme oranı 15-20 gün daha fazladır. Bu da çayın dem, aroma ve suda çözünürlülük anlamına gelen ekstrakt seviyelerini daha çok artırıyor. Ayrıca bölgenin yaprağı Rize’den 20 yıl sonra dikim olduğu için genç dikim olarak adlandırılıyor. Biz bu iki özelliği kullanarak Türkiye’de her yerde her noktada olmayı değil, butik işler yapmayı hedefliyoruz. Örneğin Giresunspor çayı yapmak, Orduspor çayı yapmak, Trabzonspor çayı yapmak istiyoruz. Ayrıca farklı hediyelik paketlerle, çayçiçeği gibi özel paketleri tüketici beğenisine sunduk. Her türlü damak tadına uygun çay geliştirmeyi ilke olarak benimsediğimizi söyleyebilirim” aktarımını yaptı. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Destan, işgücüne güveniyor
Link: Destan, işgücüne güveniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız