Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bursa Tarım, metal direkle bağ ömrünü dört katına çıkaracak 

Bursa Tarım, metal direkle bağ ömrünü dört katına çıkaracak

Türkiye’de anahtar teslimi üzüm bağı kuran birkaç firmadan biri olan Bursa Tarım, Almanya ve Fransa ortaklı Profil Alsace firmasıyla, galvaniz kaplı metal bağ direği bayiliği için anlaşma imzaladı.


BURSA - Türkiye’de anahtar teslimi üzüm bağı kuran birkaç firmadan biri olan Bursa Tarım, Almanya ve Fransa ortaklı Profil Alsace firmasıyla, galvaniz kaplı metal bağ direği bayiliği için anlaşma imzaladı. Bugün Türkiye’deki bağların yüzde 5’inde metal direk kullanılırken, yabancı ülkelerde bu oranın yüzde 90’ı bulduğunu belirten Bursa Tarım ortaklarından Serdar Oruç, beton ve ahşap bağ direklerinin ömrü 10 yıl iken, galvaniz kaplı metal bağ direklerinde 40 yılı aştığını vurguladı.

Temelleri 1982 yılında atılan, geçen yıl şirketleşen Bursa Tarım, fidan üretimi, süs bitkisi ve peyzaj çalışması olmak üzere üç ana başlık altında hizmet veriyor. Yılda 50 bin adet ile Bursa siyah incirinde ve 20 bin adet ile süs bitkilerinden manolyada Türkiye’nin en büyük üreticilerinden biri olan Bursa Tarım’ın, asma fidanında yıllık üretim miktarı ise 20 bin. Anahtar teslimi üzüm bağı kuran Türkiye çapındaki birkaç firma arasında yer alan Bursa Tarım, ayrıca danışmanlık hizmeti de veriyor.

Meyve bahçelerinde de kullanılabiliyor

Hedeflerinin sektörde markalaşmak olduğunu ifade eden Serdar Oruç, fidan üretimi ve satışı dışında bu yıl bağcılık çalışmalarına ağırlık vereceklerini kaydetti. Oruç, “Almanya ve Fransa ortaklı Profil Alsace firmasıyla, 2011 yılı sonunda, galvaniz kaplı metal bağ direği bayiliği için anlaşma imzaladık. Bugün Türkiye’deki bağların yüzde 5’inde metal direk kullanılırken, yabancı ülkelerde bu oran yüzde 90’ı buluyor.

Beton ya da ahşap bağ direğinin ömrü 10 yıl iken, bayiliğini aldığımız galvaniz kaplı metal bağ direğinin ömrü 40 yılı aşıyor. Bu sistem sayesinde üretici hem 10 yılda bir direk değiştirmek zorunda kalmayacak hem de büyük bir maddi yükten kurtulacak” dedi. İlk etapta 100 bin metrekare bağ için 60 bin metal direk hedeflediklerini dile getiren Oruç, “Önümüzdeki yıllarda metrekareyi bir milyona çıkarmayı istiyoruz.

Bir dönüm için metal direk maliyeti bin lirayı buluyor. Diğer yandan galvaniz kaplı metal bağ direği tüm bodur meyve bahçelerinde de kullanılabiliyor” diye konuştu.
Firmanın ihracat çalışmaları hakkında da bilgi veren Serdar Oruç, özel bir şirket ile anlaştıklarını ve 2013 yılında Ukrayna’da 20 dönümlük bir alanda numune üzüm bağı kuracaklarını, ilerleyen dönemlerde bu rakamı 300 dönüme çıkarmayı planladıklarını anlattı.

Bitki ihracatının zorluklarına da dikkati çeken Oruç, mevzuat eksikliği bulunduğunu, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) kapsamındaki ülkeleri destekleyecek alt yapısı olmadığı için belgelendirmede sorunlar yaşandığını bildirdi.

2012 yılı toplam ciro hedeflerinin 1 milyon TL olduğunu söyleyen Oruç, bu rakamı önümüzdeki yıllarda yüzde 50 artırmayı düşündüklerini de sözlerine ekledi. Toplam 40 bin metrekare alanda faaliyet gösteren Bursa Tarım’da 6 kişi istihdam ediliyor.





kobiden.com

Ekleme Tarihi
25.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Bursa Tarım, metal direkle bağ ömrünü dört katına çıkaracak
Link: Bursa Tarım, metal direkle bağ ömrünü dört katına çıkaracak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız