Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Muğla’da tekneler sıkı denetimden geçiriliyor
 

Muğla’da Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce alkollü içki tüketimi yapılan otel, restoran ve gezi tekneleri sıkı denetimden geçirildi.


Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'na ait gemilerle denize açılan ekipler, Marmaris, İçmeler, Turunç güzergâhında seyreden turist teknelerinde inceleme yaptı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Topal, geçen yıl Bodrum’da bir gezi teknesinde sahte içkiden yaşanan ölümlerden sonra bu yıl alkollü içki tüketimi yapılan otel, restoran ve gezi teknelerinin denetimleri yaptıklarını belirtti.

Topal, “Bu kapsamda Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ile işbirliği halinde seyir halindeki teknelerde hem yiyecek maddeleri hem de içkileri kontrol altına alınmak için çalışma başlattık. İlk denetimi Marmaris, İçmeler, Turunç güzergâhında seyreden teknelerde yaptık. Denetimlerde teknelerde pişirilip turistlere sunulan, gıda güvenliği yönünden risk taşıyan tavuk, köfte gibi yiyeceklerin, bira ve diğer alkollü içkilerin kontrolleri yapıldı.

Yapılan denetimlerde bir gezi teknesinde bandrolü bulunmayan, Türkçe etiket bilgilerini içermeyen, kaçak, sekiz adet alkollü içki tespit edildi. Tespit edilen ürünler yediemine alınmış olup, ilgililer hakkında yasal işlem uygulandı. Turizm sezonu sona erinceye kadar hem vatandaşlarımızın hem de turist olarak ilimize gelen misafirlerimizin gıda ve can güvenliğini sağlamak için gezi tekneleri ve yatlarda sıkı bir denetim yapmaya devam edilecektir.” dedi.

MUĞLA (CİHAN)

Ekleme Tarihi
26.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Muğla da tekneler sıkı denetimden geçiriliyor
Link: Muğla’da tekneler sıkı denetimden geçiriliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız