Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Batmanlı Çiftçilere Erdemli'de Çilek Eğitimi

Erdemli ilçesinde, Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü'nün "Diyarbakır, Siirt ve Batman İlleri Kalkınma Projesi Eğitim Bileşeni" programı kapsamında, Batmanlı çiftçilere çilek yetiştiriciliği hakkında eğitim verildi.


Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevgi Paydaş Kargı tarafından 3 gün süreyle verilen eğitimde, dünyada ve Türkiye'deki çilek yetiştiriciliğinin yanında, bahçe kurulumundan hasat ve pazarlamaya kadar olan tüm konularda çiftçiler bilgilendirildi.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nde verilen eğitime, Batman'ın Sason ve Kozluk ilçelerinden 18 çiftçi katıldı.

Prof. Dr. Kargı, yaptığı açıklamada, Batman'da tütün yetiştiriciliğine alternatif olarak çilek yetiştiriciliğine dönüşün başladığını, bu bölgede kaliteli çilek üretimi için potansiyelin bulunduğunu belirtti.

Ekvator'dan Alaska'ya kadar çilek yetiştiğini belirten Kargı, "Yeter ki doğru çeşit seçilsin. Şu anda Batman'da ilk etapta verim düşük olabilir ancak çiftçiler modern yetiştiricilik yaptığında iyi gelir elde eder" dedi.

Kargı, Batman'lı çiftçilerin çilek üretimine büyük ilgi duyduğunu, bu nedenle de hem eğitim aldıklarını, hem de bölgeye teknik gezi yapmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Çiftçiler adına konuşan Kozluk Köprübaşı Köyü Muhtarı Abdullah Şahin ise bölgelerinde tütüne alternatif olarak çilek yetiştiriciliğinin başladığını belirterek, "Bölgenin ana geçim kaynağı tütündü ancak şimdi para etmiyor ve zahmeti de çok fazla. Artık çiftçilerimiz tütün yerine Kazancı daha iyi olan çilek üreticiliğine yöneldi. Alata'da aldığımız bu eğitimden sonra daha verimli ürün üreteceğiz" dedi.

MERSİN (AA)

Ekleme Tarihi
26.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Batmanlı Çiftçilere Erdemli de Çilek Eğitimi
Link: Batmanlı Çiftçilere Erdemli'de Çilek Eğitimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız