Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Fındık üreticisine 'ot ilaçları' uyarısı

GİRESUN (CİHAN)- Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, fındık üreticilerini, yabancı ot ilaçları (herbisitler) hususunda uyardı.
 
Bahçenin tamamında otlara karşı yapılacak uygulamanın bahçenin altındaki çimleri ve zararsız otları da yok edebileceği belirtilen uyarıda, "Bunun sonucunda toprağımız erozyona karşı korumasız kalır, güneşli ve sıcak havalarda toprakta aşırı nem kaybı olur, bahçemizde faydalı olan böceklerin barınma ve beslenme alanlarını yok ettiğimizden doğal dengeyi de bozmuş oluruz." denildi.

    Bahçedeki yabancı otlarla mücadelede kullanılan ilaçların bahçelerin tamamında değil, gereken bölgelerde kullanılması gerektiğine işaret edilerek şu bilgiler verildi: "Bitki besin maddelerine ortak olan ısırgan, böğürtlen ve eğrelti otu gibi yabancı otlara karşı mücadele yapılmalıdır. Dar ve geniş yapraklı yabancı otlar fındık ocaklarının besinine ortak olarak, hızla gelişmekte ve fındık verimin düşmesine neden olmaktadır. Ot tohumlarının bulaşmasının önlenmesi için bahçelerde yanmış çiftlik gübresi kullanılmalı; yabancı otlar tohum vermeden biçilmelidir. Böğürtlen ilkbaharda ve hasat öncesinde kesilerek, ısırganlar sökülerek temizlenmelidir. Yapılan bu kültürel tedbirlerle başarılı olunmazsa ilaçlı mücadele yapılmalıdır." CİHAN

Ekleme Tarihi
26.05.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Fındık üreticisine ot ilaçları uyarısı,fındık,giresun,gidatarim
Link: Fındık üreticisine 'ot ilaçları' uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız