Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kılıç Deniz, halka açılarak daha büyük projeleri hayata geçirecek 

Kılıç Deniz, halka açılarak daha büyük projeleri hayata geçirecek

Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kılıç, bugüne kadar istikrarlı büyüdüklerini, gelecek dönemde de bu şekilde büyümeye devam edeceklerini söyledi.


İSTANBUL - Kılıç Holding iştiraki olan Kılıç Deniz Ürünleri, 2012’nin ilk yarısında halka açılma çalışmalarını bitirerek yatırımlarına yönelmeyi hedefliyor. Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, bu yılın ilk çeyreğinde halka açılma çalışmalarına hız verdiklerini vurgularken, gerekli resmi başvuruları yaptıklarını söyledi.

Kılıç Deniz olarak paylarının azami yüzde 39.1’ini halka arz edeceklerine değinen Kılıç, ek satış hakkının kullanılması halinde ise halka açıklık oranının yüzde 45 olabileceğini aktardı. Kılıç, aralarında NBK Capital’ın da bulunduğu mevcut ortaklara ait olan ve nominal değeri azami 10.701.170 TL olan payların da halka arza konu olabileceğini belirtti.

Kılıç, “Bu paylar, toplam halka arzın yaklaşık yüzde 67’sini oluşturuyor. Böylece halka arz edilebilecek payların toplam nominal değeri 16.051.970 TL olacak. Halka arzda gerek görülmesi halinde, 2.407.750 TL nominal değerde ek satış da yapılabilecek. Ek satışın yapılması halinde, arz edilen payların toplam nominal değeri azami 18.459.720 TL’ye, halka açıklık oranı ise yüzde 45’e ulaşabilecek” dedi.

Bu çalışmalarını 2012’nin ilk yarısının bitiminde başarı ile sonuçlandırmayı hedeflediklerini ifade eden Kılıç, bugüne kadar istikrarlı büyüdüklerini, gelecek dönemde de bu şekilde büyümeye devam edeceklerini kaydetti. Planlarının hayata geçmesi halinde mayıs ayının ikinci yarısında İMKB’de işlem görmeye başlayacaklarını aktaran Kılıç, öncelikli hedeflerinin kurumsal ve şeffaf yapılarını sürdürmek olduğunu vurguladı. Kılıç, “Halka açılarak elde ettiğimiz kaynak ile yatırımlara devam edeceğiz” diye konuştu.

K. Afrika ve G. Amerika’da balık üretim işletmesi kurmayı planlıyor

İlk aşamada Muğla’da kafes işletmeleri ve kuluçkahane kapasite artırımına yönelik çalışmalarına ağırlık vereceklerini kaydeden Orhan Kılıç, yine Muğla ili çevresinde üçüncü yem fabrikası inşası ve İç Anadolu’daki alabalık tesislerinde kapasite artırımı yatırımları planladıklarını aktardı. Kılıç, aynı zamanda Kuzey Afrika ve Güney Amerika’da hasatlık balık üretim işletmeleri kurmak istediklerini ve bu projeye yönelik fizibilite çalışmalarının da devam ettiğini dile getirdi.

Geçen yıl toplam satışlarının miktar olarak yüzde 64’ünü, tutar olarak ise yüzde 53’ünü Avrupa Birliği ülkeleri, Rusya ve ABD olmak üzere dış pazarlara sattıklarını aktaran Kılıç, şirketlerinin geçen yıl net cirosunun 269 milyon 800 bin TL olduğunu belirtti. Kurulduğu zamandan bu yana Türk akvakültür sektöründe faaliyet gösteren Kılıç Deniz’in yıllık alabalık dahil 30 bin ton hasatlık balık, 320 milyon 500 bin adet yavru balık kapasiteyle üretim gerçekleştirdiğini açıklayan Kılıç, “Levrek ve çipuranın yanı sıra farklı türler olarak sinarit, fangri ve mercan üretimine de başladık. Aynı zamanda mırmır, sivriburun ve minekop balıklarının ise deneme üretimlerine devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Beş adet kuluçkahane ve iki adet adaptasyon tesislerinin bulunduğunu söyleyen Orhan Kılıç, ayrıca bu halkanın devamı olarak 34 adet balık büyütme tesisi ve iki adet yem üretim fabrikası bulunduğunu ifade etti. Kılıç, bunlara ek olarak üç adet işleme ve paketleme tesisi, bir adet EPS kutu fabrikası, iki adet balık marketi ve lojistik tesisleriyle de hizmet verdiklerini aktardı.

“Kültür balıkçılığı iyi bir yolda ilerliyor”

Çevre Bakanlığı tarafından 2007 yılında yayınlanan Hassas Alanlar Tebliği ile balık çiftlikleri için teknik kriterler getirildiğini vurgulayan Orhan Kılıç, bu kriterlere göre balık çiftliği kurabilmek için en az 30 metre derinlik, kıyıdan 0,6 deniz mili (1.1 km) uzaklık, 0.1 m/sn akıntı hızı ve düzenli ötrifikasyon analizleri yapılmasının zorunlu kılındığını aktardı. Bu tebliğin, sektöre bir düzen getirilmesi bakımından hem sektördeki firmalar hem de eko sistem için oldukça yararlı olduğuna değinen Orhan Kılıç, kuralları uygulayabilme yetenekleri ve donanımları olmayan firmaların sektörden elendiğini belirtti.

Bu kuralların uygulanması ile kültür balıkçılığı sektörüne Avrupa Birliği’nin (AB) de üzerinde standartlar getirildiğini söyleyen Kılıç, “Böylece sektörün üretim süreci ve ürün niteliği yükseldi ve kültür balıkçılığının çevreye zarar verdiğine dair soru işaretleri ortadan kalktı. Tabi hiçbir sorunu olmayan bir sektör olduğumuz söylemek doğru olmayacaktır ama en azından çok iyi bir yolda olduğumuzu göstermek adına bu detaylar oldukça önemli” dedi.

Kültür balıkçılığı özelinde bakıldığında sektörün sorunları giderildiği ve gelişimi için önü açıldığı takdirde üretimin kısa vadede 200 bin tona, uzun vadede 600 bin tona çıkarılmasının mümkün olduğunu dile getiren Kılıç, böylece ihracat değerinin 1 milyar dolara çıkarabileceğinin altını çizdi.

FARKLI TÜRLERDE BALIK ÜRETİMİ DEVAM EDİYOR

Kılıç Deniz Ürünleri bünyesinde yıllık alabalık dahil 30 bin ton hasatlık balık, 320 milyon 500 bin adet yavru balık kapasitesiyle üretim gerçekleştirdiklerini vurgulayan Orhan Kılıç, “Levrek ve çipuranın yanı sıra farklı türler olarak sinarit, fangri ve mercan üretimlerimiz de bulunuyor. Deneme aşamasında olan mırmır, sivriburun ve minekop balıklarının üretimine ise devam ediyoruz” bilgisini verdi.







kobiden.com

Ekleme Tarihi
27.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Kılıç Deniz, halka açılarak daha büyük projeleri hayata geçirecek
Link: Kılıç Deniz, halka açılarak daha büyük projeleri hayata geçirecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız