Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Vadi Çay, güç birliğini avantaja çevirme hedefinde 

Vadi Çay, güç birliğini avantaja çevirme hedefinde

Vadi Çay Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Abanoz, KOSGEB’in İş ve Güç Birliği Destek Projesi kapsamında çok sayıda ortakla kurulan firmalarının rekabet gücünü artırdığına söyledi. KOSGEB desteği kapsamında Neşe Çay, Beyçay, Demirhisar Çay, Akar ve Hilal Çay ortaklığıyla kurulduklarını anlatan Abanoz, “Dökme çaydan pakete giden yolculuk adlı projeyle kurulduk.


Adı geçen firmalar güç birliği yaparak, piyasadaki rekabet gücünü artırdı. Ulusal pazarda Vadi Çay’ın marka değerini artırma hedefimiz bulunuyor. Ayrıca ürün gamını çeşitlendirerek, her noktada tüketiciyle buluşup son teknoloji ile kalite standartlarında üretim yapmayı hedefliyoruz” aktarımını yaptı.

Rize'nin beş ayrı bölgesinden özenle toplanıp işlenen siyah çayların harmanlandıktan sonra tam otomatik çay paketleme makinesiyle el değmeden imalat yaptıklarını anlatan Abanoz, “Daha sonra sertifikalı çay tadımcısı tarafından tadımı yapılan çaylar bünyemizde bulunan laboratuvarda analiz edilip, paketleniyor. Farklı bölgelerden elde edilen çayların harmanlanmasıyla ayrı bir tat ve lezzet yakalıyoruz” dedi.

Yine kaliteye önem vermelerinden dolayı üretim süreçlerinin bağımsız kuruluşlarca düzenli olarak denetlendiğini bildiren Abanoz, “Yaptığımız çay analizleri bağımsız akredite laboratuvarlar tarafından düzenli olarak kontrol edilip, kayıt altına alınıyor. İşletmemiz gıda güvenliği yönetim sistemleri ile ilgili TS EN ISO 9001:2008 ve TS EN ISO22000:2005 belgelerine sahip. Çay tedarikçilerimizi gıda güvenliği çerçevesinde denetlendiğimiz gibi işletmemiz bağımsız denetçiler olan TUBİTAK-MAM tarafından da denetleniyor” ifadelerini kullandı.

Firmalarında yüzde 100 türk çayının işlendiğini ve yeri geldiğinde fason imalat da yapabildiklerini sözlerine ekleyen Abanoz, şunları kaydetti: “Firmamız, kurulan entegre sistem sayesinde düzeltme ve önleme faaliyetleri çerçevesinde müşteri odaklı, sürekli iyileştirme mantığıyla hareket edip, yasal standartlar doğrultusunda müşterilerimize en kaliteli biçimde ürün sunmayı hedef edindi. Biz uzun vadede Türkiye’nin hatırı sayılır markalarından biri olma bilinciyle söz konusu güç birliğine gittik.”







kobiden.com

Ekleme Tarihi
27.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Vadi Çay, güç birliğini avantaja çevirme hedefinde
Link: Vadi Çay, güç birliğini avantaja çevirme hedefinde




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız