Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kocaeli 

Kocaeli'de Büyükbaş Hayvanlar Kayıt Altına Alındı
 

KOCAELİ (İHA) - Kocaeli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Öztürk, il genelinde ki 13 bin büyükbaş hayvanı tek tek kayıt altına aldıklarını belirterek, “Hepsine Hayvan Pasaportu vereceğiz. 2 Haziran’a kadar bitmiş olacak. Bununla hastalıkların da önüne geçeceğiz” dedi.


İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Öztürk, Rizeliler Derneği’nin haftalık kahvaltılı toplantısına konuk oldu. Özellikle son bir ay içinde görünen şap hastalıkları ve hayvan pazarının kapatılması konusunda merak edilen sorulara cevap veren Öztürk, “Şap hastalığı mutlak zamanlarda ortaya çıkar. Biz ada ülke değiliz, her taraftan hayvan girişi oluyor. Şimdi bütün hayvanları kayıt altına alıyoruz. Ve her hayvanın bir pasaportu olacak. 2 Haziran’a kadar süre var. Kayıtsız, pasaportu olmayan hayvan taşınamayacak yada satılamayacak” dedi.

İzmit’te bulunan hayvan pazarının tekrar açılmasının da imkansız olduğunu belirten Öztürk, “Ruhsatsız olan bir yere tekrar izin verilmesi zor ve bunun için hastalığın seyrine bakmak gerekecek. Biz ruhsatlı hayvan pazarlarının açılması gerektiğini belirtiyoruz ve yasal olan da bu. Bununla ilgili çalışmalar var. Kandıra’da bu gerçekleşiyor. Kullar’da kapatılan hayvan pazarı sonuçta ruhsatsızdı” diye konuştu.

Şap hastalığına karşı bölgede gerekli önlemleri de aldıklarını belirten Öztürk, “Bölgede bulunan hayvanlara şap aşısı ile aşıladık” dedi.

Kocaeli genelinde 2 ay boyunca tüm ahırları gezdiklerini ve tek tek hayvanları sayarak 113 bin rakamına ulaştıklarını belirten Öztürk, “Sanayi kenti olarak nitelendirilen Kocaeli için bu güzel bir rakam. 340 bin hektarlık Kocaeli’de 140 bin hektar tarım arazisi var” diye konuştu. Yaz aylarında özellikle mevlit ve düğün gibi toplu yemeklerde yaşanan zehirlenme olayları konusunda da uyarıda bulunan Öztürk, “Pişirme ve taşıma da sıkıntı yaşanıyor. Et aldığınız da soğuk zinciri kırmamanız lazım. Alışveriş yaparken en son et ürününü alın” dedi.

Dolu’da zarar gören çiftçiler ile ilgili olarak girişimlerin sürdüğünü belirten Öztürk, “5 ilçede Gebze, Kartepe, Başiskele, Gölcük ve Karamürsel’de hasar gören yerleri inceledik. 10 civarında çiftçimizin arazisinde hasar tespiti yaptık, raporlar bitmek üzere. Dolu bir günlük değil, her yıl olan bir şey. Çiftçilerimizi Tarım Sigortası yapmaları konusunda yönlendiriyoruz. Sigorta priminin yüzde 40’ını devlet ödüyor zaten” ifadelerini kullandı.

Öztürk, yaptığı açıklamalarının ardından Dernek Başkanı Osman Çakır ve üyeler ile birlikte ikram edilen mıhlamayı yedi.

Ekleme Tarihi
27.05.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Kocaeli de Büyükbaş Hayvanlar Kayıt Altına Alındı, hayvancılık, kocaeli, büyükbaş
Link: Kocaeli'de Büyükbaş Hayvanlar Kayıt Altına Alındı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız