Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

2B tarım arazileri için 100 milyon TL kredi
 
2B Kanunu ile birlikte tarımda verimli arazilerde fiyatların arttığına dikkat çeken Anadolubank Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan, 2B kapsamındaki tarım arazileri için 100 milyon liralık kaynak ayırdıklarını söyledi.

2B Kanunu ile birlikte özellikle verimli topraklarda arazilerin fiyatlarının arttığını ve araziyi fonlamanın ciddi şekilde sıkıntı yaratmaya başladığını belirten Anadolubank GenelMüdür Yardımcısı Recep Atakan, 2B kapsamındaki tarım arazileri için çiftçilere 100milyon liralık kaynak kullandırmayı planladıklarını söyledi.

Özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesi’nden 2B kapsamasına giren tarımarazilerinin yoğunluğunun altını çizen Atakan, kanunun çıkmasının üzerinden bir ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen arazi alımı için şubelerine yoğun bir ilgi olduğunu ifade etti. 2B arazi kredilerinde şu ana kadar tarımbankacılığında oluşan rakamın neredeyse yarısına ulaşacaklarını vurgulayan Atakan, “2013 sonuna kadar Andolubank olarak 100milyon liralık kredinin 2B tarımarazilerinde kullandırılacağını düşünüyoruz” dedi.

YÜZDE 50 UCUZ ALMA İMKÂNI
 
2B'de rayiç bedelin yüzde 70'inin ödeneceğini, peşin ödeme durumunda ise yüzde 20 daha iskonto yapılacağını hatırlatan Atakan, “Yani peşin ödeme durumunda arazinin yüzde 50'si gibi bir rakama arsa alabilme imkânı için 2B arazisi kredimizi devreye soktuk. Ancak krediyi verirken, sırf arsa alınması için değil, toprağın yerini, ekilmesini ve ardından hasatı da gözetiyoruz. Yani ekilerek yine hasatı, hasat geliriyle ödenebilecek bir kredi tipi yaratmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.05.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: 2B, tarım, Arazi, kredi, Anadolubank Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan
Link: 2B tarım arazileri için 100 milyon TL kredi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız