Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Harrods 

Harrods'ta kahveler Godiva'dan

Lüks çikolata markası Godiva, Londra'da İngiliz sosyetesinin tercih ettiği dev alışveriş mağazası Harrods'ta kafe açtı. Gıda devi Ülker'e geçtikten sonra hızla büyüyen Godiva'nın şimdiki hedefi Ortadoğu ve Uzakdoğu.


Ülker'in çatı şirketi Yıldız Holding bünyesine girdikten sonra global pazarlarda büyümesine hız veren dünyanın birinci sınıf çikolata markası Godiva, İngiliz sosyetesinin ve Arap milyarderlerinin tercih ettiği dev alışveriş mağazası Harrods'ta kafe açtı.

Zaman'ın haberine göre Godiva'nın dünyaca ünlü çikolata ve pasta şeflerinin konuklara elleriyle hazırladığı çikolataları ikram ettiği gecenin sürprizi The O.C. dizisinin yıldızı Mischa Barton oldu. Konuklarla bol bol fotoğraf çektiren İngiliz asıllı yıldız "Yediğim zaman kendimi suçlu hissediyorum ama yine de dayanamıyorum." dediği çikolatalara bu kez direnmeyi tercih etti.

Yaklaşık 2.000 metrekare alana yayılan kafenin dizaynı ve yapımı 18 ay sürmüş. Amerika başta olmak üzere birçok ülkeden getirilen malzeme ve aksesuarın kullanıldığı kafenin inşası için çalışma ofisleri yıkılarak boş alan oluşturulmuş. Çikolataların bozulmaması için özel soğutma sisteminin yer aldığı kafede çikolataları sergilemek için İstanbul Nişantaşı'ndaki Godiva mağazası için tasarlanan beyaz mermer ve cam vitrinli stant tercih edilmiş.

Açılışa katılan gazetecilerle program öncesi bir araya gelen Godiva'nın genel müdürü Mohamed Elsarky, amaçlarının Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarında büyümek olduğunu söyledi. Godiva'nın global kimliğini en çok yansıtan çalışanı olan Elsarky'nin dedesi Türk, annesi Sudanlı, babası Mısırlı, kendisi Avustralya vatandaşı ve Londra'da yaşıyor. 84 ülkede yaklaşık 450 dükkâna ulaştıklarını anlatan genel müdür, yeni pazarlarda büyümek için özel günleri takip ettiklerini söyledi: "Çin'de yeni yıl için ejderha motifli çikolata üretiyoruz. Pazarlamada başarılı olabilmek için ülkelerin kültürlerini bilmek gerekir. Örneğin Japonya'da Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlar erkeklere çikolata alıyor, biz de Kadınlar Günü'nde erkeklerin hoşuna gidecek çikolatalar sunuyoruz."

Yeni kafenin tasarımını yapan Godiva'nın global mağaza tasarımından sorumlu başkan yardımcısı Linda Lombardi, projede Nişantaşı mağazasından izler olduğunu söylüyor. 2010 yılında açılan Nişantaşı Godiva Cafe tecrübesini unutamayacağını belirten Lombardi, o günleri şöyle anlatıyor: "Murat Ülker, Ramazan Bayramı'na yetişmeli dediğinde önümüzde iki ay vardı. Türkiye'deki ilk mağaza olacağı için de her bakımdan prestijli olmalıydı. Kısa süre içerisinde dünyadaki en iyi mağazamızı tasarladık ve açılışa yetiştirdik! Ramazan olmasına rağmen işlerin yetişmesi karşısında oldukça etkilendim. Amerika'daki ekibimizi aradım ve burada olup bu insanların neler başardığını görmeniz lazım, dedim."

İSTANBUL DESENLİ PAKETLER YOLDA

Yıldız Holding'in Godiva'dan sorumlu başkan yardımcısı Burak Elmas, şu an için sınırlı sayıda üretilen, üzerinde Londra, Paris, New York ve Hong Kong şehirlerinin illüstrasyon tasarımlarının olduğu hediye paketleri koleksiyonuna İstanbul'un da ekleneceğini ifade ediyor. Genç tasarımcıları teşvik etmek için Belçika'nın en köklü sanat ve dizayn okulu La Cambre ile ortaklaşa çalıştıklarını anlatan Elmas, yeni ürünler için de Ar-Ge çalışmalarının devam ettiğini belirtiyor.

Harrods'taki kafe açılışında konuklara kendi eliyle çikolatalar yapan baş çikolata şefi Belçikalı Thierry Muret, hangi ülkede hangi ürünün yer alması için çok dikkatli çalıştıklarını söylüyor: "Her dükkânımızda sabit global bir koleksiyonumuz var, onun haricinde özel tatlar için çalışıyoruz.

Mesela Asya'da insanlar şekerli tatlar yerine daha sade şeyleri tercih ediyor. Amerika'da da tam tersi. Bir ülkede ne tutacağı için genel yemek alışkanlıklarını bilmek gerekiyor. Örneğin Türkiye'ye geldiğimde lokantaları dolaşarak insanların neler yediğini gözlemlerim. Bol bol kebap ve geleneksel Türk tatlarını tadıp fikir sahibi olmaya çalışırım."






thelira.com

Ekleme Tarihi
28.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Harrods ta kahveler Godiva dan
Link: Harrods'ta kahveler Godiva'dan




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız