Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Mania, Alaçatı Barbun'da

İSTANBUL - Dünyanın farklı bölgelerinde, butik anlayışla üretilen yüksek kaliteli şarapları, Türkiye'deki şarapseverlerle buluşturan Mania Gurme, Alaçatı Barbun Restoran'ın '2012 Yaz Tadım Menüsü'ndeki orijinal lezzetlere özenle seçilmiş şarapları ile eşlik ediyor.


2011 Gusto Magazine Yılın Altın Yemekleri Ödülü'nün sahibi olan ve bu sene geçen seneden farklı olarak büyük bir kabuk değişimi yaşayan Barbun Alaçatı, misafirlerine Alaçatı-Ege kültürünü modern gastronomik metodlarla harmanlayarak zaman-mekan-doğa boyutlu bir deneyim olarak sunuyor.

Her sene misafirlerine şarap eşleşmeli özel tadım menüsü düzenleyen Barbun Restaurant'ın '2012 Yaz Tadım Menüsü'nde ise test tüplerinde sunulan zeytinyağı kokteyli, yenilebilir taze çiçek ve topraktan oluşan Çiçek Potu, 2011 Gusto Yılın Altın Yemekleri Ödülü'nü kazanan Keçi peyniri kremalı Sardalya & Pancar tabağı ve Köme tatlısı gibi tabak kompozisyonları bulunuyor. Mania Gurme'nin özenle seçilmiş şarapları menüdeki özel lezzetleri mükemmel şekilde tamamlanıyor.

Çeşme Ahtapotu, Tütsülenmiş Patates Kreması, Mor Menekşe Yaprakları… Deniz Suyunda Pişmiş Fener Balığı & Spaghetti… Yengeç Mantı & Köy Yoğurdu Kreması… Tüm bunlar, Alaçatı Barbun'un menüsünde rastlayacağınız orijinal lezzetlerden sadece bir kısmı.

Kemal Demirasal, Alaçatı Barbun Restoran'ı şu şözlerle anlatıyor:
"Alaçatı Barbun Restoran'ın odağı, yerel üreticinin özenle yetiştirdiği ve Ege mutfağına sunduğu yöresel malzemeleri, klasik yöntemlerin üzerine yaratıcı gastronomik yöntemleri de ilave ederek geliştirmek, bu kırsal mutfağın ve malzemelerin sınırlarını modernleştirerek genişletmektir.

En az ilk odak noktamız kadar önem verdiğimiz diğer bir unsur ise, doğaya uzun bir süredir yabancılaşmış ruhumuzu, tabaklarımızda sunduğumuz, yenilebilir çiçekler, toprak, yabani baharatlar ve doğanın tam kalbinden özenle toplanmış dokular ile doğaya yeniden yakınlaştırarak tebessüm etmenizi sağlamaktır.

Tabaklarımızdaki yerel tatlara global dokunuşlar ekleyebilmek için, yerel üreticimizin taze mahsullerini, havyar, deniz tarağı, trüf, foie-gras gibi dünya mutfağında önemli yeri olan malzemeler ile harmanladık. Tüm bu tatların harmanlanması sürecindeki esas mücadelemiz dünya mutfağından aldığımız bu malzemelerin, yerel tatlarımızın önüne geçmeden tatların parlamasına yardımcı olmalarını sağlamaktı.

Bahçeden, Karadan ve Denizden olmak üzere 3 ayrı hikayeden oluşan menümüzdeki tüm tütsüleme, dinlendirme, marinasyon, sos oluşturma safhalarını kendimiz hazırlarken yenilikçi mutfak anlayışına önem veren bir restoran olarak görsel sunumlara da tat kadar önem verdik.

Barbun'da yerel tatları yeniden keşfetmek, bu tatlar üzerinde düşünerek yeniden tasarlamak ve sizlerin beğenisine sunmak bizim için bir yaşam heyecanı olsa da; ana tatlara olan odağımızı kaybetmeden, basit ile karmaşık arasındaki bağı kuvvetlendirmek, bu deneyimi yormadan şaşırtmak üzerine kurmak temel kuralımız oldu.

Tüm bu değerlerin yansımasını, bu heyecan ve aşkımızı menümüzdeki tüm tabak komposizyonlarında ve sunumlarında derinden hissedeceğinize inanıyoruz."









dunya.com

Ekleme Tarihi
29.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Mania, Alaçatı Barbun da
Link: Mania, Alaçatı Barbun'da




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız