Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Marmarabirlik 

Marmarabirlik'in aldığı ihracat ödülü
 
Yönetim Kurulu Başkanı Asa: ''Bu ödül çalışma azmimizi artırdı. Daha çok ihracat için var gücümüzle çalışacağız''

BURSA (A.A) - Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 2011 yılı ihracat şampiyonları listesinde zeytinde ihracat şampiyonu olmalarına ilişkin, ''Bu ödül çalışma azmimizi artırdı. Daha çok ihracat için var gücümüzle çalışacağız'' mesajını iletti.

Asa, yazılı açıklamasında, 2008-2009 arasında, bir önceki döneme göre, yüzde 6 büyüyerek 164 milyon 200 bin TL ciro gerçekleştiren birliğin, 2009-2010'daki cirosunun da yüzde 18 artışla 193 milyon 483 bin TL olduğunu belirtti.

2010-2011'de ise yüzde 11,5'lik büyümeyle brüt cirosunu 215 milyon 897 bin TL'ye çıkardıklarını kaydeden Asa, şu bilgileri verdi:

''Marmarabirlik, son 3 yılda brüt ciro bazında yüzde 31 oranında büyümüştür ve büyümesini sürdürecektir. Marmarabirlik ayrıca son 3 yılda ihracat yaptığı ülke sayısını 20'den 39'a çıkarmıştır. Aldığımız ödül büyük moral verdi. Bu ödül çalışma azmimizi artırdı. Daha çok ihracat için var gücümüzle çalışacağız.''

Son 3 yılda ciro bazında yüzde 31 oranında büyüme gerçekleştiren, ihracat yaptığı ülke sayısını 39'a çıkaran Marmarabirlik'in Yönetim Kurulu Başkanı Asa, TİM'in sektör bazında 2011 yılının ihracat şampiyonlarını ödüllendirdiği Ankara Grand Rixos Otel'deki törende, ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan almıştı.

Bu arada, geçen yıl 4 bin 850 ton sofralık zeytin ihracatı gerçekleştiren Marmarabirlik, bunun karşılığında yaklaşık 22 milyon dolar döviz geliri elde etmişti. 

Ekleme Tarihi
29.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Marmarabirlik in aldığı ihracat ödülü
Link: Marmarabirlik'in aldığı ihracat ödülü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız