Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Finlandiyalılar, Türk yaş meyve ve sebzesiyle tanışacak  

Finlandiyalılar, Türk yaş meyve ve sebzesiyle tanışacak 

Ekonomi Bakanlığı koordinesinde sektör temsilcileri, Finlandiya'ya yaş meyve sebze ihracatı gerçekleştirebilmek için harekete geçti


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakanlığı'nın koordinasyonunda Finlandiyalılar'ın Türk yaş meyve ve sebzesiyle tanışması sağlanacak.

Akdeniz İhracatçı Birliklerinden (AKİB) yapılan açıklamaya göre, Finlandiya piyasaları ve Türkiye'nin bu konudaki yüksek potansiyeli göz önüne alınarak, Türkiye'nin taze meyve sebze ürünlerinin Finlandiya'ya ihraç edilebilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.
Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde ve AKİB organizatörlüğünde 24-26 Mayıs'ta Finlandiya'ya yönelik taze meyve sebze ürünlerini kapsayan, ''Sektörel Ticaret Heyeti Programı'' gerçekleştirildi.

Ekonomi Bakanlığı Tarım Dairesi Başkanı Tayfun Kılıç ve AKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavak'ın başkanlık ettiği ve Türkiye genelinde ilgili sektör temsilcilerinin tümünün davet edildiği programa, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ve Antalya İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Üyeleri ile Adana, Antalya, Hatay ve Mersin'den 10 firmanın 14 temsilcisi katıldı.

Program kapsamında ilk olarak 22 Mayıs'ta katılımcılara Finlandiya ekonomisi, pazarı, ülke profili, Türkiye ile ekonomik ilişkileri hakkında, Helsinki Ticaret Müşaviri Alp İçen tarafından brifing verildi.

Daha sonra Finlandiya'nın sektörel anlamda en büyük firmalarından olan ''Veikko Laine'' yerinde ziyaret edilerek, ithal ettikleri ürünler, hangi ülkelerden ithalat yaptıkları ve ithalat sırasında izlenen lojistik haritası hakkında bilgi edinildi.

Heyet, daha sonra Finlandiya'nın en büyük toptan satış yeri olan ''Heino Tukku''ya giderek, taze meyve sebze ürünlerini ve marketlerdeki sunumunu görme imkanı buldu. 23 Mayıs'ta ise resmi ziyaretler kapsamında Türkiye'nin Helsinki Büyükelçiliği ziyaret edildi.

Finlandiya'nın bürokratik yapısı ve kültürel özellikleri hakkında heyeti bilgilendiren Büyükelçi Selah Korutürk, Finlandiya ile iş yapmak isteyen firmaların iş yapma konusunda zorluklar yaşayabileceği, ama bu zorlukların üstesinden kararlılıkla gelindiği takdirde çok önemli anlaşmalara imza atılabileceğini kaydetti. 

Ekleme Tarihi
29.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Beş gün içinde hayvanını küpeletmeyene ceza uygulanacak
Link: Finlandiyalılar, Türk yaş meyve ve sebzesiyle tanışacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız