Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Mevsimlik tarım işçileri, pancarda çapa işine başladı

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden olan Yozgat’a, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen mevsimlik tarım işçileri, ekili tarım alanlarında çalışmaya başladı. İşçiler çalışmaya, ilk olarak pancar çapa ederek başladı.


Ülke genelinde en kaliteli şeker pancarının üretildiği merkezlerden biri olan Boğazlıyan, şeker pancarı üretimi ile Yozgat’ın en fazla üretim yapan ilçesi konumda. Pancar üretimi hem bölge çiftçisinin, hem tarım işçilerinin geçim kaynağını oluşturuyor. Dünya’nın en büyük şeker fabrikalarından biri olan Boğazlıyan Şeker Fabrikası'nın ilçede olması, şeker pancarı üretiminin önemini bir kat daha artırıyor.

Her yıl tarım alanlarında çalışmak için yaşadıkları bölgeleri terk edip, Nisan ayından itibaren gelmeye başlayan tarım işçileri, pancar hasadının ardından memleketlerine dönüyor. Pancarın, diğer ürünlere göre sürekli bakım gerektiren bir ürün olduğunu vurgulayan çiftçiler, "Hem ekimi hem çapası ve otunun temizlenmesi, hem de gübresi ve devamlı olarak sulanması çok büyük uğraş ve masraf gerektiriyor." dedi.

Mevsimlik tarım işçileri ise tarım alanlarında çalışmanın kolay olmadığını belirterek, "Ekmek parası, mecburen çalışmak zorundayız. Yaşadığımız bölgeleri terk edip buralara kadar geliyoruz. Burada 6-7 ay içerisinde kazandığımız paralarla tekrar memleketimize dönüyoruz." diye konuştu.

YOZGAT (CİHAN)

Ekleme Tarihi
30.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Mevsimlik tarım işçileri, pancarda çapa işine başladı
Link: Mevsimlik tarım işçileri, pancarda çapa işine başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız