Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Konya Şeker'den çiftçiye nakit avans ödemesi

KONYA (CİHAN)- Kış mevsiminin tahminlerin üzerinde soğuk geçmesi nedeniyle mahsulü zarar gören çiftçinin imdadına Konya Şeker yetişti. Olumsuz hava şartları nedeniyle zor günler geçiren üreticinin ferahlaması için avans ödemelerini yapan Konya Şeker, motorin avansından sonra 26.8 milyon liralık nakit avans ödemesine bugün başladı.


        Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, üreticilerden gelen, motorin avansının erkene alınması talebi üzerine, motorin avanslarını erkene aldırarak, ödemeleri normal zamanından 15 gün önce ödedi. Motorin avansı olarak çiftçiye 24 milyon lira tutarında 6 milyon litrelik motorin dağıtan Konya Şeker, bu sefer de çapa avansının vaktinden evvel verilmesini kararlaştırdı. Üreticilerin zor günlerinde her zaman yanlarında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini belirten Recep Konuk, üreticilere yapılan avans ödemelerinin belli bir standarda bağlandığını, ancak bu yılki iklim koşulları sebebiyle ödemelerin öne alındığını söyledi.

        Konya Şeker'den yapılan açıklamaya göre, 2012-2013 yılı kampanya döneminde üreticilere, 47.8 milyon lirası gübre, 9 milyon lirası pancar tohumu olmak üzere toplamda 56.8 milyon liralık ayni avans desteği verildi. 24 milyon liralık motorin avansından sonra ödenen 26.8 milyon liralık nakit avansla birlikte toplam 107.6 milyon liralık avans ödemesi gerçekleştirildi.
CİHAN

Ekleme Tarihi
29.05.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Konya Şekerden çiftçiye nakit avans ödemesi
Link: Konya Şeker'den çiftçiye nakit avans ödemesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız