Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Alaplı Erçal Çin’e fındık ihraç etti

Alaplı Erçal Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erçal, bu yılın fındık açısından son iki yıla oranla çok daha verimli olacağını tahmin ettiklerini söyledi.


ORDU - Fındık piyasası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Alaplı Erçal Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erçal, bu yılın fındık açısından son iki yıla oranla çok daha verimli olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Sait Erçal, şirket olarak bu yıl yaklaşık 20 bin ton civarında kabuklu fındığın ihraç edilmesinin hedeflendiğini söyledi. Fındık ihracatının net döviz girdisi olduğunu ifade eden Sait Erçal, "Fındık Türkiye'deki milli bir iştir. Yapılan ihracatlar net döviz olarak ülkemize katkı sağlamaktadır.

Binlerce aile bu işle geçimini sağlamaktadır. Bizde Erçal Fındık olarak 60 kişiye istihdam sağlıyoruz. Pazar arayışı içerisinde değiliz. Üretimimiz pazardaki talebe bağlı olarak değişiyor. 20 bin-40 bin tonu pazara sunmak sorun değil. Burada önemli olan piyasanın durumudur" şeklinde konuştu.

2010 ve 2011'deki fındık verimine göre, bu yılın fındığının bol olmasını beklediklerini belirten Sait Erçal, karanfil ve çiçek sayımlarına göre fındık rekoltesinin geçmiş yıllara oranla çok daha fazla olacağı konusunda sektörde tahminler olduğunu kaydetti.

Çin'e fındık gönderiyor

Bölgedeki fındığın Çin'de pazara sunulmasıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını dile getiren Sait Erçal, "Çin'e 20 bin paket fındığı uçak kargo ile gönderdik. Ayrıca Erçal Fındık olarak, Çin'de televizyonda Alaplı fındıklarının tanıtımını yapıyoruz. Bu bizim açımızdan gurur verici bir durum" dedi.






kobiden.com

Ekleme Tarihi
30.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Alaplı Erçal Çin e fındık ihraç etti
Link: Alaplı Erçal Çin’e fındık ihraç etti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız