Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarım Lisesi, makine laboratuvarına kavuştu

Bursa Ziraat Teknik Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi’nin Türk Traktör'ün katkılarıyla yenilenen makine laboratuvarı törenle hizmete girdi.


'Türk Traktör Tarım Makineleri Laboratuvarı'nın açılışına Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Tunay Alkan, Tarım İl Müdürü Murat Demirkıran, Türk Traktör Genel Müdürü Marco Votta ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, Türk Traktör’ün Tarım Meslek Lisesi'ne sahip çıkarak onların ihtiyaç duyduğu alan çalışması için gerekli olacak atölyeyi kurduğunu söyledi. Eren, atölyenin çok büyük hizmetlere vesile olacağını vurguladı.

Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Tunay Alkan, meslek liselerinin eğitim ortamlarının 21. yüzyıla yakışır hale getirilmesinin temel görevleri olduğunu söyledi. Bu görevin Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla yapılmasının yeterli olmadığını, özel sektörün katkılarının da çok önemli olduğunu vurguladı. Türk Traktör'ün katkılarıyla açılan laboratuvarın önemine değinen Alkan, eğitim aracı olarak kullanılacak tarım araçları sayesinde öğrencilerin çağın gereklerine uygun yetiştirileceğini ifade etti.

Tarım İl Müdürü Murat Demirkıran ise kendisinin de ziraat lisesi mezunu olduğunu hatırlatarak, mesleği ile ilgili öğrendiklerinin yüzde 80’ini ziraat okulunda öğrendiğini dile getirdi.

Türk Traktör Genel Müdürü Marco Votta da Türk Traktör olarak, ziraatta söz sahibi olacak gelecek nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak istediklerini ifade etti.

Votta, şunları kaydetti: “Motor dâhil tasarımı ve üretimi Türk mühendislerine ait olan ve dünya pazarlarında da kalitesi ile her zaman adından söz ettiren Türk Traktör olarak, ziraatta söz sahibi olacak gelecek nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak bizim için çok önemli bir mesele. Öğrencilerin mekanizasyon anlamında daha da iyi eğitim almaları için hayata geçirdiğimiz ‘Türk Traktör Tarım Makineleri Laboratuvarı’ iş gücü anlamında etkin bir nesile katkıda bulunacaktır.”

Konuşmaların ardından laboratuvarın açılışı gerçekleştirildi.

Öte yandan Tarım Lisesi’nden mezun olan öğrencilerin Türk Traktör bünyesinde staj yapabileceği ifade edildi.

BURSA (CİHAN)

Ekleme Tarihi
31.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Tarım Lisesi, makine laboratuvarına kavuştu
Link: Tarım Lisesi, makine laboratuvarına kavuştu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız