Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Birgi Belediyesi İncir Üreticilerine Ücretsiz İlek Torbası Dağıttı

İZMİR (İHA) - Tat ve aroma bakımından dünyanın en iyi incilerinin yetiştirildiği belirtilen Ödemiş’in Birgi beldesi İramağzı mevkiinde ilek torbası dağıtımı yapıldı.


Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Birgi incirinin Türkiye ve dünyada önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, belediye olarak üreticileri desteklemeye çalıştıklarını söyledi. “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da belediyemizce temin edilen ilek torbaları beldemizdeki incir üretimi yapan üreticilere ücretsiz olarak dağıtımı gerçekleştirildi” diyen Şener, daha sonra “Belediyemizce yapılan çalışmalar doğrultusunda beldemizde incir üreticilerine yardımcı olmak amacıyla belediyemizce temin edilen torbalar üreticilerimize 29 Mayıs 2012 tarihinden itibaren belediyemizde dağıtılmaya başlandı” şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Birgi belediye başkanı Cumhur Şener şunları söyledi: “Bilindiği üzere beldemizin İrimağzı yöresinde bulunan incir bahçelerinde dünyanın en iyi incirleri yetiştirilmektedir. Ancak son yıllarda üreticilerimiz iklim şartlarındaki değişimler ve incirin para etmemesi nedeniyle zor durumda. Belediye olarak her zaman üreticilerimizin yanında yer almaya çalıştık. Üreticilerimizin sorunlarını çözmeye ve yardımcı olmaya çalıştık. İlçe Tarım Müdürlüğü ile yaptığımız ortak çalışma kapsamında belediyemize haftanın belli günleri gelerek üreticilerin sorunlarını çözmeye çalışan Ziraat Mühendisi görevlendirildi.

Yine İlçe Tarım Müdürlüğü ile üreticilerimizi eğitmek, sorunlarını çözmek ve organik tarım üretimi yapmak üzere bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Son yıllarda ise belediyemiz tarafından üreticilerin incir üretiminde erkek incirlerin asılmasında kullanılan ilek torbalarını belediyemizce tedarik ederek üreticimize ücretsiz dağıtıyoruz. Bu yıl yaklaşık 30 bin torba dağıtık. Üreticimizin yükünü bir nebzede olsa azaltmaya çalışıyoruz”

Ekleme Tarihi
31.05.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Birgi Belediyesi İncir Üreticilerine Ücretsiz İlek Torbası Dağıttı
Link: Birgi Belediyesi İncir Üreticilerine Ücretsiz İlek Torbası Dağıttı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız