Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 22 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: ''(Tarım makineleri desteği) Bu konuyu Sayın Bakan ile görüştük. Bugün veya yarın imzadan çıkıyor. Makine destekleri başlayacak'' 

ADANA (A.A) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım makineleri desteğinin kısa süre içinde açıklanacağını bildirdi.

     Adana'nın İmamoğlu ilçesinde Çukurova Kalkınma Ajansı'nın katkılarıyla yapılan İmamoğlu Ziraat Odası Toprak Tahlil Laboratuvarı'nın açılışını yapan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de yılda 10 milyar liraya yakın paranın, yanlış ve yetersiz gübre kullanımından kaynaklı israf edildiğini söyledi.

     Bu israfın önlenmesi için toprak tahlilinin çok önemli olduğunu anlatan Bayraktar, bu nedenle odalar bünyesinde laboratuvar açılmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

     Bayraktar, çiftçinin gayri safi milli hasılaya katkısını da daha fazla artırmaya çalıştıklarını belirterek, ''Hedefimiz 2023 yılında 150 milyar dolarlık bir tarımsal hasılayı, gayri safi milli hasılaya kazandırmak. Bu Türk çiftçisini ve ülkemizi zengin edecektir'' dedi.

     Bayraktar, bir gazetecinin, ''Tarım makinelerine verilen desteklerin açıklanmadığını'' söylemesi üzerine, ''Bu konuyu sayın Bakan (Zafer Çağlayan) ile görüştük. Bugün veya yarın imzadan çıkıyor. Makine destekleri başlayacak'' dedi.

     Şemsi Bayraktar ayrıca, pamuk fiyatlarının düştüğünü ve bunun da ekimleri yüzde 40 civarında azaltacağını sözlerine ekledi.
    

Ekleme Tarihi
31.05.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: tzob,şemsi bayraktar,tarımsal destek,tarım makine
Link: Tarım makine destekleri başlayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız