Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Gaziantepliler biyolojik göleti sevdi 

Gaziantepliler biyolojik göleti sevdi
 

Gaziantep'in merkez ilçesi Şehitkamil Belediyesi tarafından Dülük Ormanları'nda yaptırılan biyolojik gölet Gazianteplilerin akınına uğruyor.


Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan devraldıkları Dülük Ormanları'nı ilk etapta Dülük Tabiat Parkı olarak düzenleyip, insanların daha temiz ve rahat bir ortamda piknik yapabilecekleri konuma getirdiklerini belirtti. Fadıloğlu, su ve yeşil sıkıntısı çekilen Gaziantep'e Türkiye'nin en büyük biyolojik göletini yapma kararında olduklarını kaydetti. Tamamen Şehitkamil Belediyesi teknik ekibinin çalışmasıyla Gazianteplilere 'Tertemiz, doğal bir piknik ve dinlenme ortamı' sağladıklarını ifade eden Fadıloğlu, gölette 22 farklı türden ağaç, 33 tür çalı ve 99 farklı tür perennial bitkilerden oluşan, 154 türde 11 bin 335 ağaç ve bitki yer aldığını söyledi.

Dülük Biyolojik Göleti'nde dikilen ağaç ve çiçeklerin önemli bölümünün yaz- kış doğal renkleriyle kaldığını anlatan Başkan Fadıloğlu, “6 bin metrekaresi gölet alanı olmak üzere, 20 bin metrekarelik alana kurulu olan Dülük Göleti'nde 400 metrekarelik ahşap seyir terasından akan 5 katmerli bir şelale yer alıyor. Göletimizin yanındaki yürüme bandı ile gölet arboretumdaki rengarenk bitkilerin seyrine doyum olmayacak. Gölet, bitkiler tarafından kendi kendini temizleyecek. Göletin suyu yukarı çıkarken oksijen depolayarak, içindeki mikroorganizmalarla kirliliği önleyecek. Yani, temizlik için hiçbir kimyasal ürün kullanılmayacak. Türkiye'nin en büyük suni göleti olma özelliğini taşıyan Dülük Biyolojik Göleti, Gaziantep'in vizyon projelerinden birisi oldu." dedi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
01.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Gaziantepliler biyolojik göleti sevdi
Link: Gaziantepliler biyolojik göleti sevdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız