Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kahta 

Kahta'da Anıza Ekim Makinesinin Tanıtımı Yapıldı
 

ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından alınan Anıza Direkt Ekim Makinesi’nin ilk tanıtımı, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yapıldı.


Ürün kaldırılan ve anız bulunan bir arazide yapılan tanıtımda, Anıza Direkt Ekim Makinesi denendi. Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, şube müdürleri, Kahta Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şevket Başyiğit, makineyi üreten firmanın Doğu ve Güneydoğu Bölge Müdürü Ömür Güncü ile Adıyaman’dan ve Kahta’dan bir çok çiftçinin katıldığı tanıtımda, makine ile ilgili çiftçilerin kafasına takılan sorulara cevap arandı.

Tarlada ekim yapan makinenin arkasından giden çiftçiler ve yetkililer, Anıza Direkt Ekim Makinesi'nin ekim mesafesini, ürünü ekme derinliğini ve ürünü dikme şeklini kontrol ederek Bölge Müdürü Ömür Güncü’den bilgi aldı. Adil Alan, Anıza Direkt Ekim Makinesi ile ilgili yaptığı konuşmada, "Bu makine Adıyaman’da bir ilktir. İlk olması münasebetiyle bir araya gelip çiftçilerimize tanıtmak istedik. Bununla inşallah önümüzdeki günlerde anız yangınlarının da önüne geçmiş olacağız. Bu makine hem zamandan hem yakıttan tasarruf sağlıyor. İkinci ürünler hakkında ciddi bir çalışmamız var. İkinci ürünü kaldırdıktan sonra hiçbir şey yapmadan direkt anıza ekim yapılabilecektir" diye konuştu.

Güncü, aylar önce atılan gübrelerin hala toprakta atıklarının olabileceğini belirterek, "Biz bununla ekim yaptığımız zaman, taban gübresine de gerek kalmıyor. Ekonomik yönden ciddi bir katkı sağlıyor. Adıyamanlı çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Ekleme Tarihi
01.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Kahta, Anıza Ekim Makinesinin Tanıtımı Yapıldı
Link: Kahta'da Anıza Ekim Makinesinin Tanıtımı Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız