Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ezo, Edremit, 2-B Tepkisi,  

Ezo'dan Edremit'te 2-B Tepkisi
 

BALIKESİR (İHA) - 2 B Kapsamında satışa çıkacak olan arazilerin metrekare fiyatlarının açıklanmaması köylüyü tedirgin ederken, Balıkesir’in Edremit Ziraat Odası (EZO) basın toplantısı düzenleyerek, sıkıntılarını dile getirdi.


Edremit Mal Müdürlüğü’nün bir an önce metrekare fiyatlarının açıklamasını isteyen köylüler, “Arazilerimizi gelip başkası alırsa perişan oluruz. Bu arazilerde bizler işgalci değiliz. Buraları atalarımızdan kalma yerler” dedi. EZO’da bir araya gelen köy temsilcisi oda yöneticileri, 2-B arazi metrekare fiyatlarının açıklanmasını istediler. EZO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Yılmaz Diker yaptığı açıklamada “Orman vasfını yitirmiş arazilerin satışı hakkında kanunun yürürlüğe girmesinden sonra rayiç bedelleri belirleme yetkisi illerde Defterdarlıklara, ilçelerde ise Mal Müdürlükleri’ne verildi. Bu fiyatlar açıklanırken hakkaniyetli olunmalı. Köylülerimiz dedelerin kalma yerlerinde şimdi işgalci durumuna düşüyorlar. İlçemizde 2-B arazilerinde zeytincilik ve tarımla uğraşan çiftçilerimizin çoğunun orman köylüsü olması sebebiyle zaten zar zor geçiniyorlar. Birde Atadan kalma arazilerinin belirsizliği yüzünden sıkıntı yaşıyorlar. Orman köylüsü ve çiftçimizin desteklenmesi gerekirken 2-B kapsamında ödeme şartları bellerini büküyor. Başka bir ilçede açıklanan fiyatlar örnek alınırsa Edremit’te bulunan çiftçilerimiz tarım yaptıkları arazileri taksitle bile almaları mümkün değildir. Metrekare fiyatlarının açıklanmasını istiyoruz. Bu arazilerde dedelerinin bile üretim yaptıkları unutulmamalıdır. Bu arazilerin rayiç bedel üzerinden değil tarım arazisi olarak değerlendirilmeli ve uzun vadeli krediyle hak sahiplerine devretmelidirler” dedi.

Öte yandan, toplantıya katılan köy temsilcileri ise, “Açıklanmayan rayiç bedellerin bir an önce açıklanmasını, itiraz yolunun hak sahiplerini tanınmasını istiyoruz. Emsal bedelle rayiç bedel yerine vergiye esas bedelin alınmasının doğru olacağını ve taksit sayısının artırılması, peşinatın düşürülmesini ve uzun yıllara yayılmasını istiyoruz. Biz bu topraklarda işgalci değiliz. Buralar bize atalarımızdan kaldı” dediler.

Ekleme Tarihi
01.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Ezo, Edremit, 2-B Tepkisi,
Link: Ezo'dan Edremit'te 2-B Tepkisi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız