Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

DAP'la hayvancılık teşvik ediliyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Doğu Anadolu Projesi(DAP) kapsamında, illerde kurulacak hayvan işletmelerinin desteklenmesi kararı bölgede hayvancılığın çehresi değiştiriyor.


DAP 'la kurulacak işletmelere ahır inşaatı ve canlı hayvan alımında yüzde 40, makine ekipman alımında yüzde 30 oranında hibe verilecek. Erzincan’a kurulan ve toplamda 450 başlık kapasiteye sahip 6 modern işletme çiftçilerin ve yatırımcıların ufkunu açmaya devam ediyor. Uygulanan proje ile girişimciler hayvancılığa yatırım yapmaya devam ediyor.

DAP kapsamında Yeşilyurt köyünde kurulan 120 başlık modern işletme büyük beğeni topluyor. Yaşar Turan tarafından kurulan işletmeyi ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Lek ve beraberindeki heyet, modern işletmelerin giderek çoğaldığını, sektörün önünün açıldığı belirttiler. 120 başlık modern işletmeyi Erzincan tarımına kazandıran işletmeci Yaşar Turan, ülkemizde özellikle doğu bölgelerinde modern anlamda hayvancılığın pek gelişmediğini, gelişmiş ülkelere göre sektörün geri kaldığını vurguladı.

Turan, "Biz damızlık hayvan bulabilmek için Avusturya, Almanya gibi ülkelere gidiyoruz. Benim istediğim yatırımcılar yurt dışına gidip hayvan getirmesin. Bizim ürettiğimiz hayvanlardan alsın. Yatırımcımız gidip fazladan para da vermek zorunda kalmasın. Hayvancılık konusunda elbet sorunlarımız var. Ama sağolsun devletimizin bu alanda bize çok büyük katkıları var. Tarım Bakanlığımızın bize bu konuda ön ayak olması, proje konusunda rehber olması, maddi yönden destekte bulunması çok önemli. Erzincan’a bu alanda yatırım yapmak isteyen yatırımcılara da elimizden ne gelirse yardımcı oluruz." dedi.

'DAP, ÖRNEK İŞLETMELER ORTAYA ÇIKARIYOR'

Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Lek, DAP'dan faydalanan vatandaşların herkese örnek bir işletme kurduğunu vurgulayarak, "Erzincan’da bu şekilde DAP projesinden faydalanan 6 işletmemiz hayata geçirilmiş durumda. Bunların artarak devam etmesini diliyoruz.

Şu anda Erzincan’da bu işletme ayarında 35-40 tesise ulaşmış durumdayız. Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiriciliği bünyesi altında da süt toplama zincirini oluşturduk. İnşallah bu tür işletmeleri o projeyle destekleyerek Erzincan’ın süt üretim bölgesi haline dönüşmesi, aynı zamanda da kombine ırklarla da et açığının giderilmesi için de büyük bir açığı kapatmış olacağız." şeklinde konuştu.

'ERZİNCAN HAYVANCILIKTA İDEAL BİR İLDİR'

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Lek, Erzincan’ın hayvancılık için ideal bir bölge olduğunu belirterek, et ve süt üretimine yönelik olarak tesislerin artması için her şeyin Erzincan’da hazır olduğunu vurguladı. Pazar sorunu olmadığını dikkat çeken Lek, yıllık 80 bin ton civarındaki süt üretiminin 100 bin tonu aşması yönünde çalışmalarının olduğunu ifade etti.

ERZİNCAN (CİHAN)

Ekleme Tarihi
01.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: DAP'la hayvancılık teşvik ediliyor
Link: DAP'la hayvancılık teşvik ediliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız