Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çekirdekten Yetişiyorlar 

Çekirdekten Yetişiyorlar

Türkiye'de hem satılan ürünler hem de pazar alanının "organik belgeli" olduğu tek pazar olan Eko Pazar İzmir, ilköğretim öğrencilerinin etkinlikleriyle renklendi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Karşıyaka Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliğinde Bostanlı'da açılan organik pazar Eko Pazar İzmir, eko-okullar programına üye okulların öğrencilerinin etkinlikleri ile şenlendi. 13 okulun katıldığı iki günlük "Organik Pazar Buluşması" kapsamında doğa temalı resim sergisi düzenlendi, kompost gübre yapımı teknikleri hakkında eğitim standı açıldı, 600 köy okuluna Atatürk kütüphanelerinin kurulmasına katkı sağlamak amacı ile kitap bağış standı kuruldu, eski sokak oyunları ve ahşap oyuncaklar sergi ve standı oluşturuldu. Normalde sadece Cuma günleri açılan Eko Pazar İzmir, etkinlikler nedeniyle bu hafta Perşembe ve Cuma günleri İzmirlilerle buluştu.

Hem satılan ürünlerin hem de pazar alanının "organik belgeli" olduğu Türkiye'deki tek pazar olarak ün yapan Eko Pazar İzmir'de düzenlenen buluşma, öğrencilerin müzikli drama gösterisi renklenirken, atık malzemelerden yapılan çanta tasarımı da büyük ilgi gördü. Etkinlik kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Park Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından minik öğrencilere organik domates fidesi dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, "Organik tarımın İzmir'de daha çok yapılması, bilinmesi, tanınması için birçok faaliyet yapıyoruz. Gelecekte iyi niyetle teşekkürle anılacak hizmetler yapmaya çalışıyoruz. Bu etkinlik bu çalışmanın bir sonucudur. Gelecek nesillere faydalı bir miras bırakmak istiyoruz" diye konuştu.

Organik tarımda Türkiye'de ilk başlatılan çalışmaların İzmir'de başladığına dikkat çeken Güldal, "Şu anda ülkemizde organik tarımsal ürünün en çok üretildiği ve en çok çiftçi sayısına sahip il İzmir'dir. Böyle bir farkımız var. Bu çalışmaları daha da ileriye götürmek zorundayız" şeklinde konuştu.
 
Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) Başkanı Atilla Ertem ise gelecek kuşaklara ekolojik bir yaşam bırakmak için çabaladıklarını söyleyerek minik öğrencilere şöyle seslendi: "20 sene sonra gençlik döneminizde çevrenizde hala kuşların sesini duymak istiyorsanız, hala kelebekleri görmek istiyorsanız bu pazara ve ekolojik yaşama sahip çıkın. Olabildiğince ailelerinizle buraya gelmeye çalışın."
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
02.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Çekirdekten Yetişiyorlar
Link: Çekirdekten Yetişiyorlar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız