Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yaban hayvanları için meyve ormanları kuruluyor

BURSA (CİHAN)- Aç kaldıkları için yerleşim yerlerine inen yaban hayvanları için meyve ormanları oluşturuluyor. Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, ekosistem içerisinde önemli yeri olan yaban hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Bursa, Bilecik ve Yalova ormanlarına bir milyon yabanıl meyve ağacı dikecek.


Orman Bölge Müdürlüğü, 2012-2016 yıllarını kapsayan beş yıllık “Yabanıl Meyveli Orman Ağaçları Eylem Planı”nı hayata geçirdi. Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, yaban hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarının bir kısmını karşılayarak bozulan doğal dengenin yeniden tesisine çalıştıklarını söyledi. Yerleşim yerlerine inerek insanlara zarar veren yaban hayvanlarını engellemek amacıyla ormanlardaki yabanıl meyveli ağaç miktarını arttıracaklarını belirten Coşkun, beş yıl içinde bir milyon fidan dikeceklerini kaydetti.

    “YABAN HAYVANLARINA HAKSIZLIK ETTİK”

    Yabanıl meyveli orman ağacı fidanlarının üretiminin Yenişehir fidanlığında yapıldığına işaret eden Coşkun, şöyle konuştu: “Ormanlardaki yabani meyve ağaçları mevzuattaki boşluklardan faydalanan kişiler tarafından zamanla kesildi ve dolayısıyla yaban hayvanlarının besin kaynakları azaldı. Bu şekilde biz aslında yaban hayvanlarına haksızlık yaptık. Önceden var olan, onların beslendiği bu yabani meyve ağaçlarını kestik, beslenemez oldular, gelip bağımızdan, bahçemizden haklarını almaya kalktılar. Bu noktada dengeyi yeniden kurmak için, aynı yerlerden aldığımız tohumlarla bu fidanları üretip, ormanlara dikeceğiz.”

    “8 TÜR MEYVE AĞACI DİKİLECEK”
 
    Coşkun, gençleştirme alanları ve rehabilite edilen bozuk orman alanlarında ahlat, muşmula, yabani elma, yabani erik, yabani kiraz, üvez, kızılcık, alıç gibi 8 ayrı türde ağaç dikileceğini ifade etti.

    Her yıl 200 bin adet fidanı orman alanlarına dikmeyi hedeflediklerinin altını çizen Coşkun, bu şekilde kontrolsüz kullanımlarla azalan yabani meyve varlığının artırılacağını sözlerine ekledi.

Ekleme Tarihi
02.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Yaban hayvanları için meyve ormanları kuruluyor
Link: Yaban hayvanları için meyve ormanları kuruluyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız