Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

26 işadamının kurduğu Karesi Tavukçuluk, kapasite artıracak

Karesi Tavukçuluk, 130 bin civciv kapasiteli kümesini kısa zaman sonra 200 bin kapasitesine çıkarmayı planlıyor.


BALIKESİR - Balıkesir’de 26 işadamının geçen yıl güçbirliği yaparak 3 milyon TL yatırımla kurduğu Karesi Tavukçuluk, 130 bin civciv kapasiteli kümesini kısa zaman sonra 200 bin kapasitesine çıkarmayı planlıyor. Bu yatırımla ufak paralarla büyük işler başarılabileceğini göstermek istediklerini belirten şirket ortaklarından ve aynı zamanda Balıkesir Tavuk Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Duran, uzun vadede büyükbaş ya da küçükbaş hayvan çiftliği kurma planları da olduğunu söyledi.

Balıkesir- Bursa karayolu üzerinde 10 dönümü kapalı, toplamda 25 dönümlük alanda kurulan Karesi Tavukçuluk, geçen yıl faaliyete geçti. 130 bin civciv kapasiteli kümesin kısa zaman sonra 200 bin kapasitesine ulaşacağını belirten Mehmet Duran, “Biz ortaklığımızda bir kişinin en fazla 3 parça hisse almasının uygun olacağını ve böylelikle Balıkesir’de ufak paralara büyük işler başarılabileceğini göstermek istedik. Birbirini tanıyan, aynı dünya görüşüne sahip, milli değerlere önem veren arkadaşlarımızla ortaklık kurarak büyük bir kümes işletmeye başladık.

Şu anda 130 bin civciv kapasiteli kümesimizi büyüterek 200 bin kapasitesine taşımayı amaçlıyoruz. Günümüz dünyasında bireysel girişimler bitme noktasına geldi. Yatırımcıların güçlerini birleştirmesi gerekiyor. Biz de bu aşamada kullanılan kredilerle beraber 3 milyon TL’lik yatırımda bulunduk” dedi.

Şirket ortakları ile beraber geleceği yönelik planlamalar yaptıklarını ifade eden Duran, uzun vadede büyükbaş ya da küçükbaş hayvan çiftliği kurmak istediklerini söyledi.

“Daha çok kümes kurulacak “

Dünyada beyaz et sektörünün hızlı geliştiğini ifade eden Mehmet Duran, devletin firmalara ton başına 26 dolar civarında desteklemede bulunduğunu ancak Avrupa’da bu rakamın çok daha yüksek olduğunu söyledi.

Nüfusun artışı ile birlikte gelecek yıllarda kanatlı sektörünün hep artan bir satış grafiği çizeceğini anlatan Duran, “Balıkesir beyaz et üretiminde Türkiye’nin can damarı konumunda. Hijyen bakımından Avrupa’dan daha iyi koşullara sahibiz. Gerek kümesler, gerek kesimhaneler standartları yakalamış durumda. Artan dünya nüfusu ile beraber beyaz et sektörü de büyüyecektir. Şu anda kişi başına Türkiye’de 15 kilogram beyaz et tüketimi var. Bunun kısa vadede 25, uzun vadede 40 kilograma ulaştırılması gerekiyor.

Sektörün bu hedefi ile beraber artan beyaz et talebine karşılık yeni kümesler kurulacaktır. Bu noktada da devletin teşvik vermesi gerekiyor. Bu teşviklerle beraber dünya beyaz et sektöründe söz sahibi oluruz. Ziraat Bankası vasıtası ile verilen krediler, süt sektörü için sıfır faizli ancak bizim için yüzde 50 faiz indirimli. Bizim de sıfır faiz imkanlarından faydalanmamız gerekiyor” açıklamasını yaptı.








kobiden.com

Ekleme Tarihi
03.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: 26 işadamının kurduğu Karesi Tavukçuluk, kapasite artıracak
Link: 26 işadamının kurduğu Karesi Tavukçuluk, kapasite artıracak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız