Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Güney Kore’de yemeklere tuz yerine şeker konuyor

İSTANBUL (CİHAN)- Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından organize edilen Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni, İstanbul Fuar Merkezi’nde devam ediyor. Güney Koreli öğrenci Tae Kyeong Yun, Türkiye’de yemeklerin oldukça tuzlu olduğunu kendilerinin de yemeklere tuz yerine şeker kattıklarını söyledi.


Kardeş ülke Güney Kore’den geldiğini ifade eden Tae, “Ben orada liseyi bitirdim. Türkiye’de diş hekimliği okumak istiyorum. Türkiye ile Güney Kore’nin kültürleri birbirlerine çok benziyor. Aynı bizim oradaki gibi buranında insanları çok sıcakkanlı.” diye konuştu.

Güney Kore stantını ziyaret eden Türk vatandaşlarının, en çok kendilerine nereden geliyorsunuz ?, Kore şarkıcılarını ve Kore dizilerini sorduklarını ifade etti.

Güney Koreli öğrenci, ülkesinde A Milli Takım ve Teknik Direktör Şenol Güneş’inde çok sevildiğini kaydetti.

Türk yemekleri hakkında da konuşan Tae Kyeong Yun, şunları söyledi: “Türkiye’de yemekler maalesef çok tuzlu. Dün yediğimiz pilav oldukça yağlı ve tuzluydu. Bizim pilavlarımız ise tuzsuz ve yağsıdır. Genelde buradaki yemekler tuzlu oluyor. Bizde yemeklere tuz yerine şeker koyuluyor. Her yemeğe şeker konulur."

Güney Kore’nin şifa dağıtan bitkisi cingseng için ise Güney Koreli öğrenci, “Bu bitmi yerin altında 6 yılda yetişiyor. Daha uzun süreli olursa daha faydalı olur. Bu bitkinin her şeye faydası var. Bu bitkisinin suyunu içince her derde deva oluyor. Suyu bitince bitkinin kendisini yiyoruz. Çocuklar yiyemiyor diye de şekerini yaptık.”

Tae Kyeong Yun, ülkesinde misafirliğe gidilirken misafirlerin tuvalet kağıtlarını yanında götürdüklerini bunu da daha uzun süre yaşamak için yapıldığını kaydetti.

Güney Kore stantını ziyaret eden Kore Cumhuriyeti Konsolosu Bongkae Do, ülkesinde Türk Kolejleri’nin olduğunu bilediğini söyledi. Yaklaşık 3 aydır Türkiye’de olduğunu ifade eden Do, “Ülkemde okullar olduğunu bilmiyordum. Biraz önce öğrendim. Kore’de iki tane Türk okulu varmış. Öğrendim mutlu oldum. Türkiye’de üç yıl daha görev yapacağım. Kore’ye dönünce yardımcı olmaya çalışacağım.” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
03.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Güney Kore’de yemeklere tuz yerine şeker konuyor
Link: Güney Kore’de yemeklere tuz yerine şeker konuyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız