Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tuğba Özay, Şaşırtan Üzüm 

Tuğba Özay'ı Şaşırtan Üzüm

Mersin'in Tarsus ilçesinde bu yıl ilk defa organize edilecek olan; 'Tarsus Tarım Turizm ve Tanıtım Fuarı'nın tanıtım toplantısına katılan manken Tuğba Özay, Ağustos ayında çıkması beklenen üzümün, bugün sofralardaki yerini almasının kendisini şaşırttığını söyledi. Özay, "Güneş artık Tarsus'tan doğacak" dedi.


Tarsus Kaymakamlığı, Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret Borsası ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası gibi çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenen ve Tarsus Ziraat Odası'nca da hayata geçirilen festivalin bu yıl 3-5 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi. Daha önce 'Üzüm Festivali' olarak gerçekleştirilen organizasyonun, bu yıl ilk defa; 'Tarım, Turizm ve Tanıtım Fuarı' olarak hazırlanacağı ifade edilirken, söz konusu etkinlik ile ilgili olarak Tarsus Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda ünlü manken Tuğba Özay'ın da katılımıyla bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Burada konuşan Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, 30 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan; 'Üzüm Festivali'nin ardından Tarsus'ta bu yıl ilk kez böylesi bir etkinliğin gerçekleştirileceğini anlattı. Güldibi, "Bugün Tarsus açısından önemli bir gün. Düzenlenmesi planlanan bu etkinlik sayesinde sadece Tarsus beyazı üzüm değil, bu toprakların tüm değerleri tanıtılacak. Bu yıl ilki düzenlenecek etkinliğin ilerleyen yıllarda kazanılacak olan tecrübelerle daha da güzel ve etkili yapılacağına inanıyorum" dedi. Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, Tarsus'un tarım ve sanayi kenti olduğunu, bundan böyle yeni bir vizyon ve anlayışla, herkesin el birliği içinde Tarsus'un önünün açılması gerektiğini söyledi.

Kocamaz, Tarsus'un turizmden hak ettiğini önümüzdeki süreçte alacağını belirterek, Tarsusluların bir araya gelmesi ve iyi niyetle hareket edilmesi halinde aşamayacağı hiçbir engelin olmadığını kaydetti. Kocamaz ayrıca, Tarsus beyazı üzümünün dünyanın sofralık olarak kullanılan bir numaralı üzümü olduğunu da sözlerine ekledi. Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer de 'Üzüm Festivali' ile elde ettikleri deneyim ve tecrübe ile artık Tarsus'un ortak tanıtımını için kapsamlı bir fuar yapacaklarını anlattı. Tarsus'un başta tarım olmak üzere, tüm ürünlerinin tanıtılması gerektiğini vurgulayan Ergezer, "Fuar, Açık Hava Gösteri Merkezi ile Kültür ve Sanat Sokağı'nda yapılacak. Fuarın açılışını manken-şarkıcı Tuğba Özay ile yapacağız. Finalde ise Bengü sahne alacak" ifadesini kullandı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü ise, "Fuar kapsamında açılacak stantlara çok firmanın katılımını sağlayacağız. TSO olarak, tüm Türkiye'deki Ticaret ve Sanayi Odaları ve Borsalarla irtibata geçeceğiz. Tarsus'a yakışır düzeyde bir fuar yapılması için elimizden geleni yapacağız. Atılan bu adımın Tarsus'un dünya kenti olmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu. Manken, Şarkıcı Tuğba Özay da, fuarın tanıtımına kendisinin de katkısının olmasından dolayı mutluluk duyacağını dile getirdi.

"Güneş artık Tarsus'tan doğacak" ifadesini kullanan Tuğba Özay, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Tarsus tarım yönünden çok büyük gelişme kaydetmiş. Ağustos ayında çıkması beklenen üzüm bugün soframızda. Karpuz keza öyle. Gerçekten çok şaşırdım ve gurur duydum. Tarsus büyük bir kent. Önümüzdeki günlerde içinde golf sahalarının da olacağı Tarsus Kazanlı Turizm bölgesine dünyanın her yanından turist gelecek. Ayrıca Tarsus'un Yenice beldesine yapılacak 'Çukurova Bölgesel Havaalanı' bölgeye büyük katkı sağlayacak. Bu Fuara Tarsus, Tuğbalı, Tarım, Turizm ve tanıtım Fuarı adını koymamız gerek" diye konuştu. Toplantıda Suna Ergezer, Tuğba Özay'a çiçek ve üzüm ikram ederken, Tuğba Özay'da üzümlerden Kaymakam Güldibi ve Oda başkanlarına ikram etti. - MERSİN - (İHA)

Ekleme Tarihi
03.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Tuğba Özay, Şaşırtan Üzüm
Link: Tuğba Özay'ı Şaşırtan Üzüm




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız