Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Erkunt Traktör, pazar payını %13’e çıkarmak istiyor

2012 sonuna kadar pazar payında yüzde artış hedefliyor.

İSTANBUL - Piyasaya bulunmadıkları bir sınıfta ürün sunmayı, yetkili satıcı ve servis sayısını artırmayı ve pazar paylarını artırarak 6 bin adet traktör satmayı hedefleyerek 2012 yılına başladıklarını kaydeden Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Erkunt Armağan, yeni ürün ve üretimde verim artışına yönelik yatırımların devam edeceğini belirtti.


Şubat ayında piyasaya sürdükleri 90-100-110 HP traktörlerle büyük beygir sınıfında da hizmet vermeye başladıklarını söyleyen Armağan, “2012 yılı sonunda Türkiye genelinde yüzde 8 olan pazar payımızı yüzde 13’e çıkarmayı, bulunduğumuz segmentte yüzde 17’lik pazar payımızı korumayı, 175 satış noktasına ulaşarak satış teşkilatlanmamızı, 353 yetkili servis ile de servis ağımızı tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yetkili satıcı sayısını 91’den 95’e, servis sayısını ise 295’ten 304’e çıkardıklarını bildiren Zeynep Erkunt Armağan, “Tüm bunlarla birlikte satış yönünden ilk çeyrekteki hedeflerimizi gerçekleştiremedik. Ocak ayında açıklanması gerekirken, 27 Mart günü açıklanan Ziraat Bankası kredi faiz ve sübvansiyon oranları, traktörün neredeyse üç ay boyunca kredi kullanamayan çiftçiye ulaşmasında gecikmelere sebep oldu.

Bu açıdan hedefimizi gerçekleştiremedik demek doğru olur” şeklinde konuştu. Bu durumun yıl içinde telafi olacağına inandıklarını söyleyen Armağan, satış rakamlarının ilk altı ayın sonunda hedeflerine ulaşacağına işaret ettiğini aktardı.

“Çiftçiye sağladığımız avantajla pazar üçüncüsü olduk”

Türkiye’nin ilk yerli tasarım 110 beygir gücündeki traktörleri ürün portföyüne eklediklerini ve bu ürünle sektörde ilerlemeye devam ettiklerini ifade eden Armağan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz traktörlerimizi tasarlamaya başladığımızda bir grup mühendis arkadaşımız binlerce kilometre yol yaparak aylarca Türkiye’yi gezdi. Toprak şartları, iklim şartları, ürün çeşitliliği hatta Türkiye’deki ağaçların bölgelere göre büyüklüğüne kadar incelendi.

Çiftçilerle tek tek konuşuldu, yeni bir traktörden beklentilerinin ne olabileceği araştırıldı ve tasarım süreci bu bilgilerle beslenerek devam etti. Tamamen Türkiye’nin toprağına, iklimine ve ürün çeşidine göre tasarlanınca, ortaya çok az mazot tüketen, eğimli arazide yüksek performans gösteren, nakliyede çiftçiye zaman kazandıran teknik özellikte traktörler çıktı.”

“Biz 7 yıl önce yerli bir otomotiv markası yaratmak için yola çıktığımızda konuşulmayan teşvik, bugün yerli otomobil için konuşuluyor” diyen Zeynep Erkunt Armağan, yüzde 100 yerli sermaye ve yatırım kredileri ile fabrikayı kurduklarını anlattı. Traktörün otomotivin bir parçası gibi kabul edilmediğinden yakınan Armağan, teşvik konu olunca konuşulanın sadece otomobil olduğunu söyledi.

“TRAKTÖR ÜRETİCİLERİNİN GÖZÜ TÜRKİYE PAZARININ ÜZERİNDE”

Türkiye’deki traktörlerin yarıya yakınının çok yaşlı olduğunu söyleyen Zeynep Erkunt Armağan, “Bu sebeple, özellikle son 7-8 yıldır, dünya traktör firmalarının gözü hep Türkiye traktör pazarının üstünde. Eğer hükümetimiz bir gençleştirme projesini ya da başka deyişle hurda projesini uygulamaya başlarsa, Türkiye’de traktör üreticisi ya da satıcısı olmak daha da önemli olacak” diye konuştu.







kobiden.com

Ekleme Tarihi
04.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Erkunt Traktör, pazar payını %13 e çıkarmak istiyor
Link: Erkunt Traktör, pazar payını Yüzde 13’e çıkarmak istiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız