Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Afrika ülkelerinin besin kaynağı Manisa üzümü olacak! 

Açlıkla savaşan Somali, Nijer gibi ülkelerde insanlık dramı devam ederken Türkiye bu sefer yardım elini besin ve enerji kaynağı olan Manisa kuru üzümüyle uzatacak


Açlıkla savaşan Somali, Nijer gibi ülkelerde insanlık dramı devam ederken Türkiye bu sefer yardım elini besin ve enerji kaynağı olan Manisa kuru üzümüyle uzatacak. Konu hakkında açıklamada bulunan AK parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş “Afrika ülkelerinde büyük bir insanlık dramı yaşıyor.

Beyaz adamlar aktörlüğe soyunurlarken, Türkiye gerçek dost ve yardımsever elini bu ülkelere Manisa kuru üzümü göndererek bir kez daha gösterecek. Konu ile ilgili olarak bu ülkelerde gıda yardımı çalışmalarına devam eden Yardım Eli Derneği ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile temaslarımız devam ediyor. Bölgemizden bir kısmı bağış, bir kısmı para karşılığı alınacak üzümlerin Afrika ülkelerinde yarımşar kiloluk paketler halinde yardım paketi halinde dağıtılmasını sağlayacağız” dedi.

Milletvekili Muzaffer Yurttaş, “Biz dost eli Türkiye imajıyla kimsenin dediğine ve muhalif söylemlerine aldırmadan Manisa’nın kuru üzümünü tüm Dünya’da tanıtmanın gayretini veriyoruz. Bu çalışmalarımızın bir örneğini de Somali, Nijer ve diğer Afrika ülkelerinde göstereceğiz. Manisa üzümü açlıkla burun buruna olan ve tamamen yardım eli, cansuyu bekleyen bu insanların hem besin kaynağı olacak hem de bu ülkelerde de tanınacak” şeklinde konuştu.

Yaşanan iç savaş ve kıtlık nedeniyle Somali ve Nijer başta olmak üzere Afrika ülkelerine Türkiye tarafından Bebe Büsküvisi, Süt Tozu, Yağ, Un, Pirinç ve Şeker gibi temel gıda maddelerinin bulunduğu kumanyalar dağıtılmaya devam ederken Manisa Kuru üzümünün bu gıda maddelerine eklenmesi İnsani Yardım Vakfı ve Yardım Eli Derneği temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı.

İHH Manisa Gönüllüsü Halil Uysal “Devletimiz bu girişimiyle ne kadar yardımsever olduğunu bir kez daha göstermiş oluyor. Manisa Milletvekilimiz Muzaffer Yurttaş’ın başarılı çalışmalarına bu önemli çalışma da eklenmiş olacak. Allah Milletvekilimizden ve devletimizden razı olsun” dedi.

MANİSA (CİHAN)

Ekleme Tarihi
04.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Afrika ülkelerinin besin kaynağı Manisa üzümü olacak!
Link: Afrika ülkelerinin besin kaynağı Manisa üzümü olacak!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız