Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
SU 

“Su yaşamsal bir haktır, ticari mal olarak görülemez”

RİZE (CİHAN)- TEMA Vakfı Rize Temsilcisi Nevzat Özer, suyun yaşamsal bir hak olduğunu, ticari mal olarak görülemeyeceğini bildirdi.


Özer, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, TEMA Vakfı olarak Dünya Çevre Günü'nde, su yasası çıkarılması çağrısında bulundu.
TEMA Vakfı tarafından 'su kanunu tasarı taslağı' hazırladıklarını ifade eden Özer, şunları kaydetti: "Suya erişim hakkı temel haktır, ayrıcalık veya öncelik tanınamaz. Su, yaşamsal bir haktır, ticari bir mal olarak görülemez. Sularımız üstün ekosistem yararı gözetilerek tek bir yasa ile ama katılımcı bir yaklaşımla yönetilmelidir. Su, toprak gibi yaşamın kaynağı ve temelidir. Bu nedenle suyumuz korunmalı, verimli, ekonomik kullanımı sağlanmalı ve geliştirilmelidir. Yönetilmesi zor bir varlık olan suya hayat, hak, varlık üçgeninde odaklanılmalıdır."

Türkiye'nin su yasasına her zamankinden çok ihtiyacı olduğuna inanıklarını vurgulayan Özer, şöyle devam etti: "Bu konuda ilgili Bakanlık ve kuruluşlarca sürdürülen çalışmalar kapsamında 2012 yılı içerisinde su yasasının çıkarılmasının hedeflendiğini biliyoruz. Gücünü gönüllülerinden alan bir sivil toplum örgütü olarak, nasıl bir su yasasına ihtiyacımız olduğuna dair hazırladığımız TEMA Vakfı Su Kanunu Tasarı Taslağı'nın dikkate alınmasını talep ediyoruz. Eğer gerekli tedbirleri almazsak yakın bir gelecekte suyumuz bizim için varlık değil darlık olacaktır." CİHAN

Ekleme Tarihi
06.06.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Su yaşamsal bir haktır, ticari mal olarak görülemez
Link: Su yaşamsal bir haktır, ticari mal olarak görülemez




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız