Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Bebekler ağaçlarıyla büyüyor 

Bebekler ağaçlarıyla büyüyor

İSTANBUL (CİHAN)- Esenler Belediyesi’nce 4 yıldır yürütülen kampanyada her doğan bebek adına bir fidan dikiliyor. Çevre Haftası nedeniyle düzenlenen programda, 3 yıl önce adlarına fidan dikilen bebekler kendi ağaçlarını sularken, yeni doğan bebekler de aileleri ile birlikte kendileri için fidan dikimine şahitlik etti.

Esenler’de bebekler ağaçlar birlikte büyüyor. Çevre bilincini geliştirmek ve daha yeşil ve daha güzel bir Esenler inşa etmek için 2009 yılında “Her bebek bir fidan, her bebeğe bir fidan” kampanyasını hayata geçiren Esenler Belediyesi, kampanyanın 4. yıl dönümünü Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında kutladı.

Kemer Fidanlığı’nda gerçekleşen kutlama programına; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar ve kampanyaya destek veren çok sayıda vatandaş çocuklarıyla birlikte katıldı. Tören alanında 3 yıl önce adlarına fidan dikilen bebekler, kendi ağaçlarını sularken yeni doğan bebekler de aileleri ile birlikte kendileri için fidan dikimine şahitlik ettiler. Renkli görüntülerin yaşandığı programda, çok sayıda annenin bebeklerini kucaklarına alarak programa katılması dikkat çekti.

Programda bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 4 yıl önce hayata geçen “Her bebek bir fidan, her bebeğe bir fidan” kampanyası hakkında bilgi vererek kampanya başladığı gün Esenler’de doğan bebekler için diktikleri fidanların bugün onlarla beraber büyüdüklerini söyledi. Esenler’de her doğan çocuğun bir dikili ağacı olmasını istediklerini belirten Göksu, bunun hem çevre hem de şehir açısından önemli olduğunu kaydetti. Esenler’de yeşil alan sıkıntısına da vurgu yapan Göksu, Esenler’in kişi başına düşen yeşil alan miktarı bakımından İstanbul’da zorluk çeken ilçelerden biri olduğunu belirtti. Esenler’de kişi başına düşen yeşil alan miktarının 0.3 metrekareden 0.5 metrekareye yükseldiğine dikkat çeken Göksu, bu miktarın dönem sonu itibariyle 0.75 metrekareye kadar çıkacağını ifade etti.


SU FISKİYELERİYLE DONATACAĞIZ

Esenler’de başlatılan Bahar Temizliği kampanyasına dikkat çekerek konuşmasına devam eden Göksu, çocuklarını sokaklardaki tozları solumamaları için ilçedeki her mahalleye yıkama araçları aldıklarını ve bütün sokakları bu araçlarla yıkadıklarını belirtti. Bu kampanyayı destekleyici nitelikte Esenler’i ağaçlandırmaya devam edeceklerini ve çeşitli noktalara da su fıskiyeleri yapacaklarını vurguladı. Esenler’in daha yeşil bir görünüme kavuşturacaklarını dile getiren Göksu, Esenler Stadı’nın arka tarafındaki alanın ağaçlarla donatılacağına vurgu yaparak, “İnsanın doğayla barışık büyümesi için ağaçlar, yeşil gerekli” dedi. Ağaçlarla beraber doğanın tahribatının önüne geçilebileceğini belirten Göksu, “Kendi insanımızın geleceğini kurtarmak adına ağaç dikmeliyiz ki insanlığa kalıcı bir sevgi, tertemiz bir doğa bırakalım” diye konuştu. Çocuklar gibi ağaçların da sevgiyle büyüdüklerini söyleyen Göksu, “Çocuklarımıza gösterdiğimiz sevgiyle birlikte ağaçlar da büyüyecek. Esenler’i sevgiyle bebeğimiz gibi büyüterek İstanbul’a yakışır bir ilçe haline getireceğiz” dedi.


GÖKSU’DAN YENİ DOĞANLARA HEDİYE
 
Esenler’de yılda ortalama 11 bin bebeğin dünyaya geldiğini anlatan Göksu, “Her bebek bir fidan, her bebeğe bir fidan” kampanyasını daha da geliştireceklerini söyleyerek Esenler Nüfus Müdürlüğü’nde kurulacak bir özel birim sayesinde arzu eden ailelerin yeni doğan çocukları için fidanlar dikileceğini söyledi.
Göksu, konuşmasının ardından etkinlik alanında yeni doğan bebeklerle birlikte yeni fidanlar dikti ve 3 yıl önce dikilen fidanları inceledi. Adlarına 3 yıl önce fidan dikilen bebekler ise yine anne ve babalarıyla birlikte dikim alanındaydı. Ancak bu sefer annelerinin kucağında değil, yürüyerek dikim alanına geldiler ve aileleriyle birlikte ağaçlarını suladılar. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, isimlerine ağaç dikilen bebeklerin ailelerine teşekkür ettikten sonra birer adet Esenbebek bakım seti hediye etti.

İKİZLER DE BÜYÜDÜ AĞAÇLARI DA

Ağaç dikim kampanyasında en ilgi çeken çocuklar ise, ikiz kardeşler Oğuzhan-Emirhan Şahin’di. 5 Haziran 2009 tarihinde annelerinin kucağında adlarına ağaç dikilen ikiz kardeşler, dün yine dikim alanındaydı. Ancak Oğuzhan ile Emirhan bu sefer kendi ağaçlarını suladılar ve program sırasında sürekli kürsünün etrafında dolaşıp durdular. Geçen 4 yıl içinde ikiz kardeşler de ağaçları da büyüdü…


ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
 
Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Esenler Dörtyol Meydanı’nda gerçekleştirilen programda ise; Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası çerçevesinde düzenlenen Bitkisel Atık Yağ Toplama, Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerinin ödüllerini Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın verdi.
Yarışmalarda ödül kazanan öğrenciler ise şöyle:

KOMPOZİSYON YARIŞMASI SONUÇLARI
1. Hüsna SOYLU / Mareşel Fevzi Çakmak İÖO
2. Derya ERBEY / Özdebir İÖO
3. Serap SOLAK / Oruç Reis İÖO

ŞİİR YARIŞMASI SONUÇLARI
1. Beyza Kibar / Dr.İlhami Faydagör İÖO
2. Ramazan Ünlü / Özdebir İÖO
3. Mehmet Kaynak / 125.Yıl İÖO

RESİM YARIŞMASI SONUÇLARI
1. Göknil ÖZDEMİR /Hasip Dinçsoy İÖO
2. Hacernur CEBECİ / Ressam Şevketdağ İÖO
3. Gökçenur SÖZÜBEK / Dr.İlhami Faydargör İÖO

ATIK PİL TOPLAMA YARIŞMASI SONUÇLARI
1. FİDAN DEMİRCİOĞLU İÖO
2. MEHMET AKİF ERSOY İÖO
3. ATIŞALANI İÖO

BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAMA YARIŞMASI SONUÇLARI
1. YUNUS EMRE İÖO
2. BİRLİK İÖO
3. M.FEVZİ ÇAKMAK İÖO
CİHAN

Ekleme Tarihi
06.06.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Bebekler ağaçlarıyla büyüyor
Link: Bebekler ağaçlarıyla büyüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız