Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Beyaz Altın İhracat Çözümü Bekliyor POMZA 

Beyaz Altın İhracat Çözümü Bekliyor


(İHA) - Bazı sağlık ürünlerinin kimyasal işlem sürecinde kullanılan ve son yıllarda tarımda da rağbet gören pomza madeninde, sınır ülkelere maden sevkiyatının olmaması nedeniyle ihracat sorunu yaşanıyor. Maden işletmecileri Hükümetin soruna çare bulmasını bekliyor.


Tomarza ve Develi'de pomza ocakları bulunan Garden Pomza Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Elikara, pomza madeninin, topraksız tarım ve seracılıkta toprak düzenleyici olması, asidik özelliği nedeniyle bitkilerde mantar hastalığını yok etmesi, fidan yetiştiriciliğinde fidanların köklerinin hava almasını sağlaması nedeniyle tarımda da tercih edilen bir ürün haline geldiğini söyledi.

Elikara "İnşaat iç ve dış mekanlarında süs bitkileri yetiştiriciliğinde çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları, bina çatı altlarında doğal klima görevi yapmakta kullanılması yansıra İnşaat sektöründe yeni oluşum hazır ev blok kalıpları üretiminde de hafifliği, taşınma kolaylığı, klima özelliği nedeniyle tercih sebebi olan pomza madenine ilgi her geçen gün artıyor." dedi.

Tomarza ilçesi Sıhbarak köy sınırları içerisinde

bulunan pomza maden ocaklarında 5-6 metre alın yüksekliğinde açık işletme yapıldığını ve Develi ilçesindeki işleme tesislerinde kurulu iş makinesi parkında ise günlük olarak 150 bin ton pomza işleme kapasitelerinin bulunduğunu ifade eden Elikara, sınır komşu ülkelere maden sevkinin yasak olması nedeniyle önemli bir ihracat rakamının elden kaçırıldığına dikkat çekti. Elikara "Ülkemiz ekonomisine çok büyük katkı sağlayacak olan bu

bir gelir kapısının Öz kaynaklarımızın değerlendirilmesi bakımından Hükümet yetkililerimizin bu hususta çalışma yapmalarını beklemekteyiz." ifadelerinde bulundu.

Ekleme Tarihi
06.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Beyaz Altın İhracat Çözümü Bekliyor
Link: Beyaz Altın İhracat Çözümü Bekliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız