Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Oltu Çayının Azalan Suyu Kuraklık Habercisi 

Oltu Çayının Azalan Suyu Kuraklık Habercisi
 

ERZURUM (İHA) - Uzun yıllar sonra ilk kez Haziran ayında suyu azalan Oltu Çayı'nın yaşanması muhtemel bir kuraklığa işaret olduğu belirtiliyor.


Oltulu vatandaşlar uzun yıllar sonra ilk kez Haziran ayında suyu azalan Oltu Çayı'nın Temmuz ve Ağustos aylarında daha da azalarak kurumaya yakın bir hale geleceğinden endişe ediyor. Çayın suyunun bu denli azalmasının bu yaz mevsiminin kurak geçmesine yol açabileceğinin endişesini yaşayan vatandaşlar, "Aksine bu kış her yıl olduğundan daha fazla kar yağdı. Ancak erken esen lodos karları birden eritti. Kar suları neredeyse çaya ulaşamadı” diye konuştu.

Oltu Çayı'nın sularının azalması nedeniyle görsel güzelliğini de kaybettiğini dile getiren çay kenarındaki 25 Mart Gençlik Parkı'nın işletmecisi Osman Meral, "5 yıldır çayın kenarındaki parkı işletiyorum. İlk kez çay suyunun bu kadar azaldığına şahit oldum. Azalan sudan ötürü çay yatağında otlar yetişti. Çayın eski güzelliğinden eser kalmadı. Çay kenarında bulunan kamelyalarda dinlenmeye çayın sesini dinlemeye gelen vatandaşların sayısında önemli ölçüde azalma var” dedi.

Haziran ayında bu kadar sıcak ve çay suyundaki azalma vatandaşları da kuraklık konusunda daha şimdiden tedirgin etmeye başladı. Özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar kuraklık endişesi yaşıyorlar.

Ekleme Tarihi
07.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Oltu Çayının Azalan Suyu Kuraklık Habercisi
Link: Oltu Çayının Azalan Suyu Kuraklık Habercisi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız