Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Trakya’nın Çevre Ve Tarımsal Sorunları Masaya Yatırıldı 

TRAKYA’NIN ÇEVRE VE TARIMSAL SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

TEKİRDAĞ (İHA) - Çorlu Kent Konseyi’nin düzenlediği genişletilmiş yürütme kurulu toplantısında çevre kirliliği ve tarımsal politikalar masaya yatırıldı.


Çorlu Belediyesi meclis toplantı salonunda düzenlenen genişletilmiş yürütme kurulu toplantısında Makine Mühendisi Mustafa İşcan “Tıbbi Atıklar”, Çorlu Çevre Gönüllüleri Dernek Başkanı “Poşet Kirliliği”, Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu “Türkiye Tarımının Bugünkü Durumu” konulu sunumlar yaptı.

Daha sonra Çevre ve Sağlık Konulu Resim Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmanın birincisi Burçin Karıksız’a dijital fotoğraf makinesi, ikincisi Aslı Nur`a mp3 player, üçüncüsü Berfin Akın`a kol saati, mansiyon ödülüne layık görülen Ata Yiğit Bostancı’ya ise boya takımı ve dereceye giren öğrencilerin her birine kalem seti hediye edildi.

Toplantıda söz alan Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, “Sağlıklı Bir Çevre İçin El Ele” başlıklı basın açıklamasını okudu: Cesur: “Dünya, milyonlarca canlının aynı anda, birbirlerine zarar vermeden yaşadığı- milyonlarca yıllık bir yaşam deneyimine sahip. Yaşam, doğa dediğimiz hassas dengeler sayesinde bu güne kadar süregelmiş. Milyonlarca yıllık süreçte insan nüfusu, hiç bu günkü kadar artmadı. Tarihin hiçbir döneminde bugünkü sayısına gelmedi. İnsan nüfusu doğanın bizim için verdikleri ile doyamayacak kadar çoğaldı. Bu kadar çok insanı doyurmak da yetmiyor. Artık yaşamak için sadece yemek, su ve hava bizlere yeterli değil. Gelişen kültürel yapılar içerisinde isteklerimiz arttı. 50 yıl öncesinin insanı ile aramızda büyük uçurumlar var. Çocuklarımızın; 10 yıl öncesini bile beğenmeyeceği kesin. Yaşamak için tüketmek; tüketmek için üretmek zorundayız. Bunları kontrolsüz bir şekilde yaparsak, ortaya çıkacak kısır döngünün sonu çok kötü olacak! Herkes yaptığı üretim ve tüketim konusunda bilinçli olmalıdır. Ne ürettiğini, ne tükettiğini iyi bilmeli. Doğaya zarar vermeyen üretim ve tüketim süreçleri planlamak mümkündür. Bu süreçlerde miktar da çok önemlidir. Zararsız bir sürecin çok büyük boyutlarda işletilmesi de kirletici olabilir. Bizler etrafımızda olup bitenlere duyarsız kaldığımız müddetçe haklarımızın gasp edilmesi devam edecektir.

Her konuda olduğu gibi çevre konusunda da el ele vermemiz gerekiyor. İşte bu yüzden, elimizi uzatıyoruz ve sağlıklı bir çevre için el ele diyoruz” dedi.
 
Çorlu Kent Konseyinin genişletilmiş yürütme kurulu toplantısında Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, TEMA Vakfı Çorlu Temsilcisi Ahmet Cömert, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu da katıldılar.

Ekleme Tarihi
08.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Trakya, Çevre Ve Tarımsal Sorunları Masaya Yatırıldı
Link: Trakya’nın Çevre Ve Tarımsal Sorunları Masaya Yatırıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız