Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Entegre Ve Kontrollü Ürün Yönetimi 

ENTEGRE VE KONTROLLÜ ÜRÜN YÖNETİMİ


MERSİN (İHA) - Mersin’in merkez Mezitli ilçesine bağlı Tepeköy beldesinde şeftali üreticilerine yönelik başlatılan ‘Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi’nin (EKÜY) sertifika ve flama dağıtım töreni yapıldı.


Törene, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Tepeköy Belediye Başkanı Durcan Duru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Avni Taşyürek, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Konuyla ilgili bilgiler veren İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Avni Taşyürek, “EKÜY agro-ekosistem içerisinde uygun ürün seçimi ve çeşitliliği, toprak işleme, bitki sağlığı, sulama, gübreleme, budama, münavebe gibi sistemlerin ve kombinasyonlarının uyumlu bir şekilde kullanıldığı, girdilerin dikkatli bir şekilde yönetildiği, çevre ve ekonomik üretim dengelerinin göz önünde bulundurulduğu, analiz, izleme ve denetim faaliyetlerinin gerçekleştirildiği ve sürdürülebilir tarım ilkeleri çerçevesinde bir yandan yüksek nitelikte ve ekonomik anlamda ürün yetiştirirken, öte yandan doğal yaşam ve insan için çevreyi koruyacak, iyileştirecek biçimde yapılan üretim sistemidir” dedi.

Üretim sezonu başlamadan önce ilgili proje sorumlusu ve teknik personel tarafından köylerde proje tanıtım toplantıları ve eğitimlerinin yapıldığını belirten Taşyürek, sözlerine şöyle devam etti: “Bu toplantılara katılan veya proje hakkında bilgi sahibi olan ve projede yer alıp teknik elemanların tavsiyeleri doğrultusunda üretim yapmak isteyen gönüllü çiftçilerimizle sözleşme yapılıyor. Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi çalışması yapılan alanlarda ürünler hasada geldiğinde kalıntı analizlerine gönderilmekte, analiz sonucu temiz çıkan ürüne ‘Entegre ve Kontrollü Ürün Sertifikası’ verilerek EKÜY logosu yapıştırılmaktadır. Üreticiye ise ‘Entegre Mücadele Üretici Sertifikası’ verilmektedir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından çiftçilere sertifikaları Kaymakam Kıcıroğlu tarafından verildi.

Ekleme Tarihi
08.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Entegre Ve Kontrollü Ürün Yönetimi, şeftali, meyvecilik, mersin
Link: Entegre Ve Kontrollü Ürün Yönetimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız