Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Mardin’de seracılık çalıştayı düzenlendi 

Mardin’de seracılık çalıştayı düzenlendi

MARDİN (CİHAN)- Mardin’de Dicle Kalkınma Ajansı tarafından seracılık çalıştayı düzenlendi. Hilton Garden İnn Mardin Oteli'nde düzenlenen çalıştaya, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, DİKA Genel Sekreteri Tabip Gülbay, kaymakamlar, işadamları, sera sahipleri ve davetliler katıldı.


    Mardin’in sahip olduğu tarımsal potansiyele dikkat çeken Mardin Valisi Turhan Ayvaz, “Mardin sahip olduğu zengin verimli topraklarla yıllardan beri bölgenin lokomotifi durumunda. Mezopotamya Ovası'nın suyla buluşmasının ardından Mardin adını tarım konusunda daha ileri bir seviyeye taşıyacak. Sera konusunda yapılan çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Mardin’in sahip olduğu ikilemsel yapı ve hava koşulları seracılık için uygun bir ortam. Gerek kalkınma ajansımızın gerekse kırsal kalkınma teşkilatının verdiği krediler ile iş adamlarımızın yapacakları yeni seralar ile tarımsal alanda cazibe merkezi haline gececeğiz.” dedi.

        Çalıştayda sera hakkında basın mensuplarına bilgi veren DİKA Genel Sekreteri Tabip Gülbay ise bölgede bitkisel üretime dayanan tarımsal verimliliğin ülke ortalamasının çok altında olduğunun görüldüğünü belirtti. Gülbay, sera yatırımı planlaması yaparken uygun yaş seçimi, ısıtma giderleri, hastalık ve zararlılardan korunma, tarım işçiliğinde verimin artması gibi etkenlerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti.

        Yapılan açılış konuşmaların ardından DİKA Mardin Yatırım Destek Ofisi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektörü Uzmanı Fuat Özcan, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ayşe Yıldız Pakyürek, Uzman Mehmet Alkan, Yatırım Uzmanı Nurullah Kılıç, çeşitli konularda bilgi verdi.


        SERADA 20 KİŞİ ÇALIŞIYOR


        İşadamları ile birlikte örnek bir serayı gezen DİKA uzmanları ve davetliler, burada sera sahibi Mehmet Şirin Elçi tarafından sera hakkında bilgi aldı. Kırsal Kalkınma Teşkilatı'ndan aldıkları yüzde 50’lik destekle kurdukları seralarının bir milyon TL’ye mal olduğunu anlatan Elçi, 13 dönüm alan üzerinde kurulan seradan dönüm başına 20 ton salatalık üretimi yaptıkları bilgisini verdi. 10 yıl önce Mardin’de ilk serayı getirenler arasında olduğunu hatırlatan 2009 yılında kurulan serada 20 personelin çalıştığını sözlerine ekledi. CİHAN
 
 

Ekleme Tarihi
08.06.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Mardinde seracılık çalıştayı düzenlendi
Link: Mardin’de seracılık çalıştayı düzenlendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız