Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Köprübaşı 

KÖPRÜBAŞI'NDA DOLU YAĞIŞI ZARARA YOL AÇTI


MANİSA (İHA) - Köprübaşı ilçesinde son günlerde etkili olan aşırı yağışlar merkez ve köylerdeki çiftçileri zor durumda bıraktı. Özellikle son zamanlardaki yağışların dolu biçiminde olması çilek diyarı Köprübaşı çiftçisini ciddi boyutta zarara uğrattı.


Geçiminin büyük bir kısmını tarımdan sağlayan üreticiler iklim şartlarından etkilenen ürünler yüzünden zor durumda kaldı. Özellikle çilek, tütün, zeytin, meyve bahçeleri, hububat ve diğer tarla ürünleri dolu yağışından etkilendi. Kuvvetli dolu neticesinde çilekte yüzde 80, tütünde yüzde 90, zeytinde yüzde 70, meyve bahçelerinde yüzde 90, hububat grubunda yüzde 80 oranında zarar meydana geldiği bildirildi. Yüzde 70 ile yüzde 90 arasında kayıp olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Recep Höl, üreticilerin tarlalarında inceleme yaparak meydana gelen dolu zararından dolayı üzüntüsünü dile getirdiğini belirtti. Kaymakam Höl, ilçede Mayıs ayı sonu ile Haziran ayı başlarında her yıl bu tür afetlerin meydana gelme ihtimalinin yüksek olduğunu, bunun için devlet destekli tarım sigortası yaptırmaları konusunda üreticileri uyardı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından Alanyolu, Kıranşeyh ve Karaelmacık köylerinde hasar tespit çalışmaları yapılarak raporların bakanlığa bildirildiği belirtildi.

Ekleme Tarihi
08.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Köprübaşı, Dolu Yağışı Zarara Yol Açtı
Link: Köprübaşı'nda Dolu Yağışı Zarara Yol Açtı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız