Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

İş Bankası, dört yılda 65 ilde 1.7 milyon fidan dikti

Tema Vakfı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliğinde yürütülen ve beşinci yılına giren projede 66 ilin ağaçlandırılması tamamlandı.


İSTANBUL - Çevreyi korumak ve insanları çevre konusunda bilinçlendirmek için çalışan İş Bankası 2008 yılı sonunda “81 İlde 81 Orman” projesi ile ülke genelinde şimdiye kadar yapılmış en büyük kurumsal ağaçlandırma faaliyetlerinden birine başladı.

Tema Vakfı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliğinde yürütülen ve beşinci yılına giren projede 66 ilin ağaçlandırılması tamamlandı ve bu alanlardaki bakım çalışmaları başlatıldı. “81 İlde 81 Orman” projesinde, dikilen ağaçların beş yıl boyunca bakımları üstlenilerek orman alanlarında yüksek yüzdeli gerçekleşme oranları hedefleniyor. Bu amaçla, 2011 yılı içinde kuruyan fidanların yerine dikilen fidan sayısı 145 bini aştı. Dört yılda ağaçlandırılan 65 ille toplam bin 200 hektar alana 1.7 milyon fidan dikildi.

“81 İlde 81 Orman” projesinde toprakları korumak üzere ormanlar kurulurken, toplam 936 kilometre uzunluğunda teraslama yapıldı. 2012 yılında ağaçlandırma yapılacak illere Bolu ile başlayan İş Bankası, kalan 15 il (Artvin, Batman, Bayburt, Bitlis, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Osmaniye, Siirt, Sinop, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon ve Tunceli) ile birlikte projenin dikim aşamasını tamamlayacak. Ancak bakım çalışmaları devam edecek.

2012’de dikim yapılacak illerde geçen yıllarda olduğu gibi törenler düzenleyecek olan İş Bankası, başta çocuklar olmak üzere bütün yöre halkının çevresel konulara olan duyarlılığının artmasını ve çevre bilinci yüksek bir kuşağın yetişmesini hedefliyor. 2009’da Superior Achievement in Branding and Reputation (SABRE) ve Active Academy Ödülleri’ni alan “81 İlde 81 Orman Projesi”, 2010’da Altın Pusula Ödülü’ne, geçen yıl ise Stevie Uluslararası İş Ödülleri’ne layık görüldü. Proje bu yıl da Impact Awards’te Çevre Alanındaki En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü’nü aldı.

İş Bankası’nın Maximum TEMA Kart sahipleri, TEMA Vakfı’na, dolayısıyla da doğaya katkı sağlıyorlar. Kartla yapılan alışverişler üzerinden belli bir oranda katkı İş Bankası’nın kendi kaynaklarından TEMA Vakfı’na aktarılıyor.

Üretim aşamasından itibaren çevreci özellikler taşıyan Maximum TEMA Kart’ın plastiğinde, geri dönüşümlü malzeme kullanan İş Bankası, karta ilişkin tüm kağıt malzemeleri doğaya zarar vermeden elde ediyor. İş Bankası ayrıca ‘Çevreye Yatırım Fonu’ ile çevreye ve doğaya saygılı şirketlere yatırım yaparken, aynı zamanda fondan elde edilen gelirden TEMA Vakfı için kaynak sağlıyor.

Portföyünün bir bölümü ile çevre yönetim sistemlerini üretimlerinin her aşamasına entegre eden şirketlere yatırım yapmalarını sağlayan fon, bugünden çevresel önlemler alan şirketlerin uzun vadede diğerlerinden daha kârlı olacağı inancıyla yönetiliyor. İş Bankası’nın iştiraki İş Portföy Yönetimi’nin uzman kadrosu tarafından finansal ve çevresel kriterler gözetilerek yönetilen fon, tasarruf sahiplerine, yatırım yaparken aynı zamanda çevre duyarlılığına sahip şirketleri ve çevre projelerini destekleme imkânı sunuyor.

Çevre dostu konut ve taşıtlara düşük faizli kredi

İş Bankası, “Çevre Dostu Konut Finansman Kredisi” ile doğayla uyumlu yapılar, basit şekilde ihtiyacı kadar tüketen, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmiş, doğal ve atık üretmeyen malzemelerin kullanıldığı, ekosistemlere duyarlı konutları indirimli faiz oranları ile kredilendiriyor. Bunun yanı sıra, çevreye duyarlı teknolojilerin kullanıldığı taşıt modellerinin alımını teşvik etmek ve çevrenin korunmasına katkıda bulunmak amacıyla çevre dostu araç modellerinin kredilendirilmesinde İş Bankası, “Çevreci Taşıt Kredisi” uygulaması kapsamında indirimli kredi faiz oranı seçenekleri sunuyor.

İş Bankası 2008 yılında ülkenin eğitim alanında bugüne kadar gerçekleştirilen en uzun soluklu ve en büyük projelerinden biri olan “81 İlden 81 Öğrenci” projesine Darüşşafaka ortaklığında imza attı. Darüşşafaka maddi imkânları yetersiz, annesi ve babası olmayan çocuklara ilköğretim dördüncü sınıftan lise son sınıfa kadar tam burslu ve yatılı eğitim fırsatı sağlıyor.

Darüşşafaka, öğrencilerine hem kaliteli eğitim hem sosyal gelişim hem de sıcak bir yuva ortamı sağlamayı hedefleyen İş Bankası, proje kapsamında Darüşşafaka sınavını kazanan 81 ilimizden 81 öğrencinin Darüşşafaka’daki eğitim masraflarını karşılıyor. 14’üncü yılında İş Bankası’nın desteklediği öğrenci sayısı bini aşacak olan 81 İlden 81 Öğrenci Projesi, 2011 yılında eğitim kategorisinde Altın Pusula Ödülü’nü aldı.

İş Bankası, 2007-2008 öğretim yılı sona ererken “Karneni Göster, Kitabını Al” başlığında Türkiye’de bugüne kadar hayata geçirilmiş en büyük kitap kampanyalarından birini başlattı. Kampanyaya görme engelli öğrenciler de dâhil edilerek kitapların sınırlı sayıda basımı Braille alfabesi ile de yapıldı. Bu yıl, Karneni Göster Kitabını Al kampanyası kapsamında toplam 6 milyon kitabı, ilköğretim öğrencileriyle buluşturacak olan İş Bankası, bu kampanya ile 2008’de Türkiye kategorisinde Avrupa Mükemmeliyet Ödülü’nü aldı. 2009 yılında eğitim kategorisinde Altın Pusula Ödülü’nü alan Kampanya ile İş Bankası, bu yıl Impact Awards’te En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü’ne layık görüldü.







kobiden.com

Ekleme Tarihi
08.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: İş Bankası, dört yılda 65 ilde 1.7 milyon fidan dikti
Link: İş Bankası, dört yılda 65 ilde 1.7 milyon fidan dikti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız