Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bakan Eroğlu, Manisa'da 6 Sulama Göletinin Temelini Attı 

Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: "Türkiye Şu Anda Bir Şantiye Halindedir"
MANİSA (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplam değeri 57 milyon TL olan ve Manisa’da 73 bin 343 dekar alanı sulayacak 6 göletin temelini telekonferans yöntemiyle attı.


Bakan Eroğlu, DSİ tarafından planlanan Akhisar Gördes Projesi Gördes Sol Sahil Sulaması, Kula Çelengöz Göleti, Kula Bebekli Göleti, Selendi Ayanlar Göleti, Kırkağaç Aydıncık Göleti ve Alaşehir Kavaklı Göleti toplu temel atma töreni için Manisa’ya geldi. Atatürk Spor Salonu'nda yapılan temel atma töreninde Bakan Eroğlu’na, Orman Genel Müdürü ve DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ve Türkiye Sulama Kooperatifleri Genel Başkanı Halis Uysal eşlik etti.

SULANMAYAN ARAZİ KALMAYACAK

Temel atma töreninde DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı göletlerin tamamlanması halinde bölgede sulama maliyetlerinin düşeceğini ve ürün artışı sağlanacağını ifade etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de bu göletlerle Manisa’nın kırsal kalkınmasının sağlanacağını söyledi. AK Parti döneminden önce Manisa’nın ihmal edilmiş ve unutulmuş bir kent olduğunu söyleyen Tanrıverdi, Manisa’nın alamadığı hizmet açığını 10 yıldır kapatma gayreti içinde olduklarını savundu. Tanrıverdi, Manisa’da sulanmayan tarım arazisi bırakmayacaklarını ifade etti.

TÜRKİYE BİR ŞANTİYE HALİNDEDİR

Türkiye'nin şantiyeye çevrildiğini, sadece kendi bakanlığına ait ülke genelinde 4 binden fazla şantiyenin bulunduğuna işaret eden Bakan Eroğlu, şunları söyledi: "Türkiye, bölünmüş yolları, sağlık sistemindeki gelişimleriyle dünya ülkeleri tarafından da örnek alınan bir ülke haline geldi. Geçmişte hizmetlerin yapılamamasında hortum ve vurgunlar önemli yer teşkil ediyordu. Bir taraftan ilaç vurgunu, bir taraftan banka vurgunu. Neticede sizlere hizmet gelemiyordu. Bu paralar, milletimizin cebinden çıkan paralarla geri ödeniyordu"

MUAZZAM BİR SEFERBERLİK BAŞLATTIK


Bakan Eroğlu, "Eskiden küçük bir göletin açılışına başbakanlar giderdi. Biz artık toplu temel atıp, toplu açılış yapıyoruz. Küçük bir tesisin temel atımına bile Bakanlar Kurulu gelirdi. 111 tesisi Başbakanımız Ankara'dan tek düğme basarak gerçekleştirdi" dedi. Türkiye'de muazzam bir seferberlik başlattıklarını anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hükümetimiz Manisa'ya çok büyük önem veriyor. Burada yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Burası verimli topraklar.

Buraya hizmet etmek bizim boynumuzun borcu. 29 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 16 adet otomatik meteoroloji istasyonu kurduk. Manisa'da eğitim kalitesi çok arttı. Eğitimde de refahı yakaladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bizimle yarışıyor. 2002 yılında Manisa'da 76 kilometre bölünmüş yol yapılmışken, 2003'ten günümüze 274 kilometre bölünmüş yol yapıldı. İzmir'i, Manisa'ya yaklaştırdık. 390 milyon lira yatırım yapmış, TOKİ destan yazmış, büyük kısmı tamamlanmış."

2012 yılı sonunda bitmesi gereken Gördes barajını 2008 yılı Kasım ayında tamamladıklarını anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakanlığımızın en fazla yatırım yaptığı illerin başında Manisa geliyor. Manisa’ya ayrı bir önem veriyoruz. Hükümetimiz senelerdir unutulan Manisa’yı hatırladı ve kaynaklarını bu bölgeye yığdı. Yaptığımız temel atma töreni ile göletler açıldığında çiftçinin cebine ilave olarak 41 milyon TL girecek”

Eroğlu, temel atma töreni yapılan göletlerin toplam maliyetinin 57 milyon TL olduğunu ve bu göletlerle Manisa'da 73 bin 343 dekar alanın sulanacağını söyledi.

PAZARLIK YAPTI

Göletlerin müteahhitlerini çağıran ve bitim tarihleri için müteahhitlerle pazarlık yapan Bakan Eroğlu, Kırkağaç Aydıncık göletinin bitim tarihinden 15 ay önce, 2014 yılında bitmesi gereken Kula Çelengöz, Kula Bebekli, Selendi Ayanlar ve Akhisar Gördes Sol Sahil Yolu sulamasının 2013 yılı sonunda bitirileceğini müjdeledi. Eroğlu, firma temsilcilerinden söz aldıktan sonra taahhütname imzaladı ve canlı bağlantı ile göletlerin temelleri atıldı.

Ekleme Tarihi
09.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Bakan Eroğlu, Manisa da 6 Sulama Göletinin Temelini Attı
Link: Bakan Eroğlu, Manisa'da 6 Sulama Göletinin Temelini Attı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız