Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tacikistan Heyetine "Devlet Destekli Tarım Sigortası" Anlatıldı

MALATYA (İHA) - Tacikistan Tarımsal Finansman Altyapı Projesi (TAFF) kapsamında Malatya’da bir takım incelemelerde bulunan Tacikistan heyetine, devlet destekli tarım sigortası anlatıldı.


TARSİM toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme seminerine Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koç ile birlikte Malatya’ya gelen 8’i Ziraat Mühendisi olmak üzere 13 kişilik Tacikistan heyeti ve Malatya Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürü Yaşar Zengin katıldı.

Seminer öncesinde bir konuşma yapan TARSİM Malatya Bölge Müdürü Sabri Akın, “Tarımsal üretim açısından ilimizde en değerli ve en yaygın üretilen ürün kayısıdır. Yaklaşık olarak ilimiz nüfusunun yüzde 50’sinin kayısı üretimiyle bir ilişkisi bulunuyor. Kayısının yıllık il ekonomisine girdisi 300-350 milyon dolardır. Kayısı üretimi açısından doğal riskler vardır. Bu riskler, gerek ülke tarımsal üretimi gerekse de Malatya’daki tarımsal üretim açısından bazen çok ciddi anlamda kayıplara neden olmaktadır. Bu ülke ve il ekonomisini zarara sokmaktadır. Bu anlamda 2005 yılında çıkan “Devlet Destekli Tarım Yasası Sigortası” yasasıyla beraber özellikle don ve dolu riski devletin sigorta kapsamında olup, bu sistem uygulanmaktadır” dedi.

Akın’ın konuşmasının ardından Bölge Müdür Yardımcısı Bünyamin Kadak, Devlet Destekli Tarım Sigortaları (Tarsim) Sistemi’nin işleyişi hakkında Tacikistan heyetine bilgiler verdi.
Kadak, devlet destekli tarım sigortalarının hem çiftçi hem de ülke ekonomisini koruduğuna dikkat çekerek, şunları anlattı: “(Üstü Açık Fabrika) olarak tanımlanan tarımsal üretim birçok risklerin etkisi altındadır.

Çiftçilerimizin uzun sürekli emekleri bazen birkaç dakika, bazen de günler süren doğal afetler nedeniyle yok olabilmektedir. Bu doğal afetler karşısında üretim aşamasında uygulanan koruyucu tedbirlerin yetersiz kaldığı durumlarda hem üretici hem de ülke ekonomisinin korunması amacıyla devlet destekli tarım sigortaları sistemi oluşturulmuştur.”

Ekleme Tarihi
09.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Tacikistan Heyetine Devlet Destekli Tarım Sigortası Anlatıldı
Link: Tacikistan Heyetine Devlet Destekli Tarım Sigortası Anlatıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız