Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Manyaslı Süt Üreticilerinin Beklediği Proje Hayata Geçti

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Manyas Süt Üreticileri Birliği'nin Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından onaylanan projesi hayata geçti.


GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Sancı, Manyas Belediye Başkanı Hasan Kahraman, İGM Üyesi Serdar Erçel ve kurum amirlerininde katılımı ile düzenlenen törende proje üreticilere anlatıldı ve Süt Üreticileri Birliği'ne ait süt toplama merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Karaman yaptığı konuşmada 258 bin TL'lik projenin, 193 bin TL'sinin GMKA tarafından karşılandığını belirterek, proje kapsamında 167 bin 960 TL kendi özkaynaklarını da kullandıklarını belirtti.

Karaman, bir nakil aracı, 3 adet süt soğutma tankı aldıklarını ifade etti. Karaman, İl Özel İdare bütçesinden bir adet 6 tonluk, iki adet ise birer tonluk süt soğutma tankını faaliyete geçirdiklerini söyledi. İl Tarım Müdürü Engin Sancı ise, Balıkesir'in tarımın başkenti olduğunu, sütte de diğer ürünlerde olduğu gibi kaliteyi en iyi seviyeye getirmek istediklerini kaydetti.

GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan GMKA'nın iki yıl önce kurulduğunu belirterek "Projelerimiz ete kemiğe büründü. Bizler Manyas, Balya, İvrindi, Sındırgı, Savaştepe gibi gelişmesi farklı olan ilçelerimizin projeler hazırlayarak onları hayata geçirmesinden büyük sevinç duyuyoruz. Bu ilçelerimizden yeni proje başvurularını bekliyoruz" dedi.

Birliğin projesi Kalfa, Kubaş, Çataltepe köylerinde üretilen sütün hijyen şartları ve gıda güvenliği sağlanmasını, değer fiyattan sanayiye satılmasını hedefliyor.

Ekleme Tarihi
09.06.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: Manyaslı Süt Üreticilerinin Beklediği Proje Hayata Geçti
Link: Manyaslı Süt Üreticilerinin Beklediği Proje Hayata Geçti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız