Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Buca, 8. Belenbaşı Kiraz Festivalini Kutladı 

Buca, 8. Belenbaşı Kiraz Festivalini Kutladı

İZMİR (İHA) - Buca Belediyesi, Buca Kaymakamlığı ile Belenbaşı Köy Muhtarlığı'nın düzenlediği Yörük Kültürü'nü Tanıtma ve Kiraz Festivali'ne Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı eşi Oya Tatı ile katıldı.


Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yanık, Almanya Bremen Eyaleti Milletvekili Ruken Aytaş, CHP İzmir Milletvekillerinden Musa Çam ve Hülya Güven, CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül, Buca Belediyesi ve İl Genel Meclis Üyeleri, Belenbaşı Köy Muhtarı İsmet İlhan ve Bucalı Muhtarlar Kiraz Festivali’nin coşkusunu yaşayan isimler arasında oldular.

8. EN İYİ KİRAZ SEÇİLDİ

Her yıl en iyi kirazını seçen Belenbaşı’nda bu yıl da 14 üretici ilk 3’e girmek için birbirleri ile yarıştı. İl Tarım Bakanlığı ve Buca Belediyesi Ziraat Mühendisleri tarafından oluşturulan heyet tarafından yapılan seçimlerde en iyi kiraz yetiştiriciliği birinciliğini alan isim Yasin Demir olurken, Şenay Altıparmak ikinci, Zeki İlhan ise üçüncü oldu. 8. Yörük Kültürü’nü Tanıtma ve Kiraz Şenliği’nde en iyi kiraz yetiştiriciliğinde birinci olan Yasin Demir ödülünü Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu’nun elinden aldı. Halk oyunu gösterileri ile başlayan Belenbaşı Şenliklerine ev sahipliği yapan Belenbaşı Köy Muhtarı İsmet İlhan, köylerinin Yörük köyü olduğunu ve yetiştirilen ürünlerinin yanın da Yörük ve Türkmen kültürünün de ön plana çıkararak geleneklerini yaşatmayı amaçladıklarını söyledi.

‘KİRAZIMIZI GELENEKSELLEŞTİRDİK’

Buca’nın köylerine ve köylerinde yetişen organik ürünlerine sahip çıkan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, 8 yıl önce İl Genel Meclis Üyesi olarak çıktıkları yolda bugün geleneksel bir hale gelen Beşenbaşı Yörük Kültürü’nü Tanıtma ve Kiraz Şenliği’ni yarattıklarını vurguladı.

Fahri bir Belenbaşı’lı olarak ömrünün sonuna kadar bu festivale katılacağını söyleyen Başkan Tatı, “Ne mutlu ki arkadaşlarımla başladığım festivale şu anda Belediye Başkanı olarak katılıyorum. Bir yıl sonrada Belediye Başkanı olarak buradayım. Ömrüm vefa ederse son nefesime kadar bir Bucalı olarak tabi ki fahri bir Belenbaşı’lı olarak da burada olmaya devam edeceğim. 2004’de başladık buna nihayet tüm topraklarımızı, köy topraklarımızı organiğe çevirdik. Tüm ürünlerimiz organik ancak sertifika olarak sadece zeytinyağımız sertifikalı. O yüzden diğer ürünlerimizi yarı organik olarak sizlere satabiliyoruz. Ülkenin en iyi bardacığı bizim Buca’da yetişiyor. Ülkenin en iyi kavunu kırıklarda yetişiyor. Bunu pek çok Bucalı da bilmiyordur. Ama biz ürünlerimizi hem Buca’ya hem de İzmir’e ve de Türkiye’ye hep beraber dağıtacağız” dedi.

Festivalde yer alan ve Buca Halk Eğitim Merkezi desteği ile gerçekleşen Bucalı kadınların yaptıkları el işi sergisine de değinen Ercan Tatı, “ Semt evlerimizde sivil toplum örgütlerimizin ve Buca Kent Konseyimizin yaptırdığı el işi ürünlerini de gezerken büyük zevk alacağınıza inanıyorum. Bunlar Buca’da yapılıyor. Bunlar düne kadar evinde oturan kadınların önce bize gelip okuma yazma öğrendikleri daha sonra da bir iş imkanı buldukları, onu paraya çevirerek mutfaklarına katkı sağladıkları şeylerdir. Bunlar sizin içinizden çıkan ablalarımızın, kardeşlerimizin yaptıklarıdır” diyerek katılımcılara seslendi.
Daha sonra Belenbaşı Köyü'nde köy kadınlarının yaptığı el işi ürünler de ödüllendirildi. El emeği yarışması ödüllerinde Yadigar İlhan birinci olurken, Esra İhan ikinci, Zehra İlhan’da üçüncü oldu.

Ekleme Tarihi
11.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Buca, 8. Belenbaşı Kiraz Festivalini Kutladı
Link: Buca, 8. Belenbaşı Kiraz Festivalini Kutladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız