Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Basf, Bitkisel Ürünlerini Fuarda Tanıttı 

Basf, Bitkisel Ürünlerini Fuarda Tanıttı

Bursa Osmangazi Tarım Meslek Lisesi'nde düzenlenen 3. DLG-ÖÇP Tarla Günleri'ne katılan BASF Bitki Koruma, bitkisel üretimde mükemmeliyeti hedefleyen yeni konsepti "AgCelence"ı tanıttı. Çözüm ve ürünleriyle Türkiye'deki iyi tarım uygulamalarına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten BASF Türk Bitki Koruma Bölümü Ülke Müdürü Leon Von Mullekom, AgCelence ürünleri sayesinde çiftçilerin mümkün olan en yüksek kalite ve verime ulaştığına dikkat çekti.


Etkinlik kapsamında BASF'nin standında konuk edilen ünlü oyuncular Özgür Ozan, Ufuk Özkan ve Gözde Okur, ilerleyen saatlerde forum toplantı çadırında sahneledikleri 3 farklı skeç ile BASF'nin AgCelence konseptini tanıttı.

DLG (Alman Tarım Birliği) ve ÖÇP'nin (Önder Çiftçi Projesi) işbirliğiyle hayata geçirilen DLG - ÖÇP Tarla Günleri, Türkiye'de tek olan konsepti ile açık alanda düzenlenen yeni bir tarım fuarı olarak dikkat çekiyor. Çiftçilere, canlı sergilenen birçok tohum, gübre ve zirai ilaç çeşidi arasından seçim yapma imkanı sunan açık hava fuarı, tarım sektöründe faaliyet gösteren lider firmaları bir araya getiriyor.

'Beklentilerin Ötesinde' sloganıyla tüm dünyada BASF'nin yeni bitki koruma yaklaşımını ortaya koyan 'AgCelence' ürünleri, bugüne kadar gelmiş tüm geleneksel bitki koruma yaklaşımlarından farklı olarak; bitkilerin aşırı sıcak, kuraklık, yüksek ısı ve nem gibi iklimsel ve çevresel stres koşullarından daha az etkilenip, toprakta bulunan su ve azotu daha etkin kullanmasına yardımcı oluyor.

Fuarda AgCelence ürünlerinin özelliklerine ilişkin açıklamalarda bulunan BASF Türk Bitki Koruma Bölümü Ülke Müdürü Leon Van Mullekom, AgCelence ürünlerinin, özellikle bitkide "stres ya da yaşlılık hormonu" olarak da bilinen etilen hormonu sentezini baskılayarak bitkilerin iklimsel ve çevresel stres koşullarına karşı daha dayanıklı olmasına yardım ettiğini belirtti. "Bu sayede üreticilerin mahsullerinden mümkün olan en yüksek verimi ve kaliteyi alması sağlanıyor" diyen Mullekom, AgCelence ürünlerinin Türkiye'de hızla gelişen iyi tarım uygulamaları adına önemli bir adım olduğunu vurguladı. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
12.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Basf, Bitkisel Ürünlerini Fuarda Tanıttı
Link: Basf, Bitkisel Ürünlerini Fuarda Tanıttı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız