Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Gül Ürünleri Desteklenecek 

GÜL ÜRÜNLERİ DESTEKLENECEK

ISPARTA (İHA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 6. proje başvuru çağrısı kapsamında yerel tarım ve gıda ürünlerinin pazarlanması için mikro işletmelere destek verilecek.


TKDK Isparta İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, daha önce meyve-sebze işleme ve pazarlama başlığı altında yalnızca üretici birliklerinin paketleme, tasnif makine ekipmanları ve soğuk hava deposu gibi yatırım kalemlerinin desteklendiğini anımsattı. Çelebi, “6. başvuru çağrısıyla desteklenmeye başlanan yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi başlığında ise böyle bir kısıtlama bulunmuyor. Özel şirketler ve kişiler de yerel ürünlerin işlenmesine ve pazarlanmasına yönelik proje başvurusunda bulunabilecekler. Yeni açılan yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi başlığı altında özel sektörden faydalanıcılar proje hazırlayarak; paketleme-etiketleme makine ve ekipmanı alımı, fabrika satış mağazası ve tanıtım stantları alımı ve bunlar için gerekli inşaat işlerinin yapımı konusunda destek alabilecekler” dedi

MİKRO İŞLETMELER DESTEKLENECEK

Çelebi, proje hazırlayacak işletmelerin yıllık bir milyon TL’den az ciroya sahip, çalışan sayısının 10’un altında olan mikro işletmeler tanımına uyması ayrıca yatırımın kırsal alanda yapılması gerektiğini kaydetti. Isparta’da destek kapsamında olan yerel ürünleri sıralayan Çelebi, “Elma, kiraz, şeftali, ceviz, badem, üzüm ve bunların kurutulmuş ürünleri, gül ve gül ürünleri, börülce, bal kabağı, bal, üzüm ve dut pekmezi, dut kurusu, haşhaş ezmesi, lokul (cevizli çörek), köpük helvası, kuzu göbeği mantarı, keçi peyniri, kekik, İslamkoy Ekmeği destek kapsamında. Yerel tarım ve gıda ürünlerinin satış amaçlı üretimi, işlenmesi ve paketlenmesine yönelik yatırımlar desteklenecek. Yerel tarım ve gıda ürünlerinin bitkisel veya hayvansal üretimi ile ilgili yatırımlar destek kapsamında değil. Altıncı çağrı dönemi için başvurular 18 Haziran’da başlıyor. 9 Temmuza kadar sürecek olan çağrı döneminde yatırımların tamamlanması için tanınan süre ise on ay” diye konuştu.

Ekleme Tarihi
12.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Gül Ürünleri Desteklenecek
Link: Gül Ürünleri Desteklenecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız