Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kaçak Avlananlara İzin Yok 

KAÇAK AVLANANLARA İZİN YOK


İZMİR (İHA) - İzmir körfezinde yaşayan balıkların ve diğer su canlılarının devamlılığını sağlamak için 15 Mayıs tarihinde başlatılan av yasağına uymayanlara ceza kesildi.


İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, kaçak avlananlara göz açtırmadı. Ekipler, Bergama yakınlarındaki Ovacık trafik kontrol noktasında bin 420 kilo ‘Akivades’ ele geçirdi. Bir tür midye olan Akivades’in, ekonomik getirisinin oldukça yüksek olduğunu ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, yurt içinde pek tüketilmeyen bu türün özellikle Fransa, İtalya, İspanya ve Yunanistan’a ihraç edildiğini söyledi. Bu nedenle daha çok para kazanma arzusunda olanlarca yasağın delindiğini dile getiren Güldal, İl Müdürlüğü ekiplerinin ise kaçak avlananlarla mücadele etmekte kararlı olduğunu belirtti.

KARARLIYIZ

Gelen ihbarları değerlendirmenin yanında yasakla birlikte rutin denetimlerinde artırıldığını anlatan Güldal, şöyle konuştu: “Su ürünlerinin devamlılığının sağlanması için 15 Mayıs tarihinde avlanma yasağı başladı. Şu an akivades ve diğer su canlıları üreme döneminde. İleriki yıllarda suda yaşayan canlıların neslinin tükenmemesi ve balık yemeğe devam edebilmemiz için konulan yasağa uyulması gerekir. Ne yazık ki; bazı kişiler bu yasağı delmekte ısrarlı, bizde onlara göz açtırmamakta kararlıyız. Ekiplerimiz, trafik polisiyle birlikte su ürünleri nakil araçlarında, balık hallerinde, perakende satış noktalarında ve pazar yerlerinde kontrollerine devam ediyor”

İHRAÇ EDİLDİĞİNDEKİ EKONOMİK DEĞERİ 80 BİN TL

Gelen bir ihbar üzerine önceki gece İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Bergama’da bir kamyon kasasında kaçak avlanmış 1420 kilogram akivades ele geçirildiğini belirten Güldal, ürünlerin yurt dışına kaçak gönderilmek üzere yola çıktığını tespit ettiklerini ifade etti. Ele geçirilen ürünlerin hâla canlı olduğunu kaydeden Güldal, aynı gün İl Müdürlüğüne ait ‘Yalı Çapkını’ adlı tekne ile Bostanlı açıklarına getirilerek gece 23:30 da yeniden yaşama alanlarına döküldüğünü söyledi.

Yakalanan ürünün maddi değerinin yaklaşık 25 bin lira civarında olduğunu belirten Güldal, yurt dışına ihraç edildiğindeki değerinin ise 80 bin lira olduğunu söyledi. Yakalananlara idari para cezası uygulandığının altını çizen Güldal, av yasağının 15 Eylül’de sona ereceğini hatırlattı.

Ekleme Tarihi
12.06.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Kaçak Avlananlara İzin Yok, İzmir, Balık, midye, Balıkçılık
Link: Kaçak Avlananlara İzin Yok




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız